‘Çiftlikköy’de işsizlik ve istihdam’ çalıştayı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Çiftlikköy’de işsizlik ve istihdam’ çalıştayı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 14:25

‘Çiftlikköy’de işsizlik ve istihdam’ çalıştayı yapıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Belediyesi’nin sürdürdüğü Avrupa Birliği Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan  ‘Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam’ konulu çalıştay sona erdi. 3 gün süren çalıştayda Yalova ve Çiftlikköy’de yer alan kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenlerle bir araya geldi.

Yalova Uygulama Oteli seminer salonunda yapılan çalıştayın son gününde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Yalova ve Çiftlikköy’den gelen katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Katılımcılara sertifikalarını Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede verdi.

Sertifika töreninde konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Avrupa Birliği fonlarını ve bu projeyi çok önemsediklerini dile getirerek, “Çok büyük rakamlar var Avrupa Birliği fonlarında. Ama bunların büyük bir kısmı kullanılmadan geri dönüyor, ülke olarak yeterince verimli kullanamıyoruz. Bunu Çiftlikköy Belediyesi olarak kullanabilmek için proje ofisimizi oluşturduk. Bir proje birimi daha oluşturma niyetindeyiz. Bunların üzerine gideceğiz, yapabildiğimizi yapacağız. Bu işleri önemsiyorum, arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum” diye konuştu.

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut da, üç günlük çalıştayın önemli sonuçlar çıkaracağını düşündüğünü belirterek, “Çıktı raporunu aldıktan sonra da bunu derinlemesine irdeleyeceğiz. Umuyorum bizim daha iyi bir yön çizmemize vesile olacaktır. Katılımlarından dolayı, projenin uygulamasına emeği geçen, aynı zamanda bir akademisyen olan Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a, diğer katılımcılara ve değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“Çiftlikköy’de Yoksul ve İşsiz Dezavantajlıların İstihdam ve Entegrasyonlarının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda elde edilecek sonuçlar, ilçedeki işsizlik ve istihdam problemlerinin çözümünde Çiftlikköy Belediyesi ve diğer kamu kurumları için kılavuz olarak değerlendirilecek. Çalıştayın bir ayağını oluşturduğu proje ise, 244 bin Euro’luk bütçesiyle 1 yıl boyunca Çiftlikköy’de 16-44 yaş arası yoksul ve işsizler öncelikli olmak üzere yaklaşık 500 kişinin faydalandığı 13 farklı meslek kursunu, koro ve fotoğraf sergisi çalışmalarını içeriyor.

Çalıştayda oluşturulan Kadın Masası, Gençlik Masası ve Yerel Masa Çalışma Gruplarında çalışmayan kesimlerin genel özellikleri, sektörlere ilişkin potansiyeller, çalışma kültürünün değiştirilmesi ve iş potansiyelinin değerlendirilmesi, meslek kurslarının istihdama etkileri, yerel yönetimlerin istihdam konusunda yapabilecekleri gibi konular ele alındı. Çalıştay sonuç raporu ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacak.

3 gün süren programa projenin eş yüklenicileri GİOSB ve İŞKUR temsilcilerinin yanı sıra, Pamukkale, Uludağ, Yalova, Kocaeli, Yüzüncü Yıl, Yıldız Teknik, Anadolu Üniversitelerinden akademisyenler, KOSGEB, GESAD, GİOSB, YTSO, il ve ilçe müdürlükleri, Çiftlikköy’ün dernekleri, muhtarları, Çiftlikköy Kaymakamlığı temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!