“Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam” çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

“Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam” çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 12:24

“Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam” çalıştayı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği Projesi bölümlerinden birisi olan ‘Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam’ konulu çalıştay toplantısı gerçekleşti.

Yalova Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalıştay Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılımıyla başladı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra, Yalova ve Çiftlikköy’de yer alan kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı çalıştaya, projeden sorumlu olan Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Akgün ve AB Proje Ofisi Koordinatörü Ayşe Sultan Yazıcı ev sahipliği yaptı.

Çalıştay başlangıcında konuşan Silpagar, “Proje bir fabrika gibi yan hizmetleri üreterek sunuyor. Bu proje 244 bin Euro’luk bir proje. Yaklaşık 1,5 trilyonluk bir proje. Nereye kadar gidiyor, fırıncıya kadar, taksiciye kadar gidiyor. Basına gidiyor. Bir fabrika gibi tıpkı, bu proje yan hizmetleri üretmiş ve sunuyor. Adım adım, kimseyi kırmadan ama sistemli bir şekilde gidiyorlar. Çok güzel gidiyorlar. Bu şu demek, yaptığı projelerle Çiftlikköy Belediyesi o konuma gelecek” dedi.

Çiftlikköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden aldığı ilk hibe projesinin bu proje olduğunu kaydeden Silpagar, “16-44 yaş arası yoksul ve işsiz vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere, engelli ve dezavantajlı vatandaşlar, kadınlarımız ve gençler bu projeden yararlanacak. Yaklaşık 500 kişi bu projeden yararlanacak. Şu an 480 kişiyi geçti. Burada hoşuma giden şu, bunun bir ayağı da çalıştay. Bu projenin kazandıracağı en güzel şey şu; Bir projenin yapılma aşamaları böyledir, çalıştaylar düzenlenir, basın ayağı olur, bu işin eğitimini almış arkadaşlarımız yönlendirmelerini yapar, biz de bunlardan yola çıkarız. Böyle olması gerekiyor” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nden Psikolog Gamze Özdemir ve Sosyolog Mustafa Berkay Aydın, Anadolu Üniversitesi’nden Ar. Gör. Çağdaş Seyhan, Harran Üniversitesi’nden Mahmut Küçükoğlu, Yalova Üniversitesi Dekan Yrd. Muharrem Es gibi isimlerin ve KOSGEB, YTSO Kadın Girişimciler gibi kurumların yer aldığı çalıştayda Kadın Masası, Gençlik Masası ve Yerel Masa adı altında oluşturulan çalışma grupları yer aldı.

Çalıştayın ilk gününde Çiftlikköy’de çalışmayan kadınların genel özellikleri ve işsizlik nedenleri, çalışmayan gençlerin genel özellikleri ve sanayiye, tarım hayvancılığa ve hizmet sektörüne ilişkin potansiyeller gibi konular ele alındı. 3 gün sürecek olan çalıştaydan elde edilecek veriler, sonuç bildirgesi ile detaylı olarak kamuoyuna sunulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!