Çiftliğinde çifçileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Çiftliğinde çifçileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 11:17

Çiftliğinde çifçileri ağırladı

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Ziraat Odası'nın düzenlediği toplantıda Çukurovalı çiftçilerin sorunları tartışıldı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan'ın Sakızlı Mahallesi'ndeki çiftliğinde yapılan toplantıya, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Yüreğir Emniyet Müdürü Namık Kemal Darıcı ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Oda Başkanı Doğan, toplantının üreticinin sorunlarını dinlemek, talep ve önerilerini yetkili makamlara iletmek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Türkiye'de toprak dağılımının çok parçalı olması, kente göç, yüksek girdi maliyetleri, plansız üretim, değişken arz talep dengesi gibi sorunlar yaşandığını anlatan Doğan, tarımın daha fazla desteklenmesi gerektiğini savundu. Doğan "Tarıma dayalı sanayi artarsa ülkemiz kalkınır..Tarım sektörünün ekonomiye büyük katkısına rağmen çiftçilerimiz kalkınmanın nimetlerinden yeterince yararlanamıyor" ifadesini kullandı.

DAMLAMA SULAMAYA GEÇİN

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin de çiftçilere yönelik çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Bakanlık, DSİ ve Sulama Birliğince kapalı sulama sistemine geçilmesi konusunda çalışma yapıldığını söyledi. Bunun hayata geçirilmesi için işlemler sürüyor. Siz çiftçilerin de yapması gereken işlem artık damlama sulama sistemine geçmeniz. Bakanlığımızın bu yılki politikası her yıl mısır ekimi yerine bir yıl pamuk, bir yıl soya, bir yıl mısır ekimine geçilmesi. Toprağımızı düşünmek zorundayız. Çünkü çocuklarımıza verimli topraklar bırakmak zorundayız."

Toplantıya katılan çiftçiler de söz alarak görüşlerini dile getirdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!