Çiftlere ve Çocuklara ücretsiz danışmanlık

Güncelleme Tarihi:

Çiftlere ve Çocuklara ücretsiz danışmanlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 11:51

Çiftlere ve Çocuklara ücretsiz danışmanlık

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi psikologları, 2016 yılında Çankaya Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Aile Danışmanlığı ile Çocuk Psikolojik Danışmanlık hizmetlerinde, aileler ve çocukları kapsayan 675 görüşme yaptı.

Belediye’nin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0850 455 02 65 numaralı telefondan başvuruda bulunabiliyorlar. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi, Evde Temizlik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Aile Sağlığı Hizmetleri gibi hizmetlerinin yanı sıra psikolojik destek veren Aile Danışmanlığı ve Çocuk Psikolojik Danışmanlığı hizmeti de veriyor. Birimde görev yapan psikologlar, zaman zaman ruhsal veya davranışsal problemler yaşanabileceğini, ruhsal rahatsızlıkların da bedensel rahatsızlıklar kadar doğal olduğunu belirterek, vatandaşlara bir uzmandan yardım almaktan çekinmemeleri ve Çankaya Belediyesi’ne başvurabilecekleri çağrısında bulundular.

BEN YERİNE BİZ

Kültürel çatışmaların, genel anlaşmazlıkların, cinsel problemlerin, ekonomik sorunların ve uzun süreli evliliklerde yaşanan problemlerin, zamanla iki kişi arasındaki iletişimi koparabildiğini ifade eden Çankaya Belediyesi Aile Danışmanlığı psikologları, çiftlere geç olmadan bir uzmana başvurmalarını önererek bu sayede ilişkilerini yeniden şekillendirebileceklerine ve birlikte yaşama yeni bir fırsat verebileceklerine dikkat çektiler. Aile Danışmanlığı hizmetlerinde çiftlere yol gösterici bir rol üstlendiklerini belirten psikologlar, çiftlerin ‘ben’ olma duygusu yerine ‘biz’ olma duygusunu yaşatarak uzun birlikteliklerin mümkün olabileceğinin altını çizdiler.

ÇOCUK DA DUYGU DEĞİŞİKLİĞİ YAŞAR

Çocuklarla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle de ebeveynlerin başvurabildiği Çocuk Psikolojik Danışmanlığı da ücretsiz olarak veriliyor. Çocuk büyütürken ebeveynlerin hatalı davranışlarda bulunmasının olası bir durum olduğunu kaydeden danışmanlar, çocukların da tıpkı yetişkinler gibi ruhsal, duygusal sıkıntıları olabileceğini erken müdahelenin sağlıklı bireyler yetişmesinde önemli bir adım olduğunu belirttiler.

AİLE DANIŞMANLIĞI NASIL ÇALIŞIYOR

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde verilen Aile Danışmanlığı Hizmeti, evlenme aşamasında olan ve evli çiftlere psikolojik destek veriyor. Aldatma, şiddet gibi durumlar yaşanıyorsa ya da madde bağımlılığı varsa danışan kabul edilmiyor, doğrudan psikiyatriste yönlendiriliyor. Çocuk Psikolojik Danışmanlığı ise davranışsal ve ruhsal sorunlar konusunda hizmet veriyor. Randevu yöntemiyle çalışan birimlere 0850 455 02 65 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Danışmanlık hizmeti ilk görüşmede bir buçuk saat, sonraki görüşmelerde 45 dakika olarak ve ücretsiz veriliyor. Birimler, 2016 yılının başından itibaren çiftler, çocuklar ve ebveyneleri ile olmak üzere toplam 675 görüşme gerçekleştirdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!