Çifti öldüren sanığa, ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Çifti öldüren sanığa, ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 16:22

ADANA'da otopark sorunu nedeniyle tartıştığı komşusu 35 yaşındaki Tekin Özmetin ve eşi 38 yaşındaki Sinem Özmetin'i tabancayla vurarak öldüren 59 yaşındaki Hasan Uçar'a, ömür boyu hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde tekstil mağazası sahibi Tekin Özmetin ile komşusu TIR şoförü Hasan Uçar arasında yaklaşık 10 ay önce başlayan tartışma husumete dönüştü. Taraflar birçok defa polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. 3 Nisan'da apartmanın otoparkına inen Hasan Uçar, aracının arkasına Tekin Özmetin'in park ettiğini gördü. Uçar, apartman yöneticisine giderek Tekin Özmetin'in aracını çekmesini istediğini söyledi.
ÇİFT ÖLDÜ
Yöneticinin çekingen kalması üzerine Uçar, polisi arayıp aracın çekilmesi için yardım istedi. Apartmana gelen polis, Tekin Özmetin'in 3'üncü kattaki kapısını çalarak aracı çekmesini söyledi. Otopsi raporuna göre 1.51 promil alkollü olduğu belirlenen Tekin Özmetin, iddiaya göre isim belirtmeden apartman içerisinde küfür etmeye başladı. Hasan Uçar'ın ağabeyi Sadık Uçar da olayı müdahale edince, Tekin Özmetin ile aralarında kavga çıktı. Hasan Uçar da evden aldığı tabancayla Tekin Özmetin ile kavgayı ayırmaya çalışan eşi Sinem Özmetin'i vurarak öldürdü. Olayla ilgili Hasan Uçar tutuklandı. Savcı, Hasan Uçar ile tutuksuz ağabeyi Sadık Uçar hakkında 2 kişiyi kasten öldürme suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
'NE YAPTIĞIMI BİLMİYORUM'
Tekin Özmetin'in ile uzun zamandan bu yana husumetleri olduğunu ve olay günü de kendisine küfür edildiğini iddia eden Hasan Uçar savunmasında şunları söyledi:
"Balkondan Tekin'in aracını, aracımın arkasına park ettiğini gördüm. Park ederken aracımı, arabasıyla dokundurarak duvara doğru ittirdi. Yöneticiyi telefonla aradım, çıkmadı. Annem 'aman karışma oğlum' dedi. Polisi aradım. Yöneticinin yanına inip, aracını çekmesini söylemesini istedim. O da 'Kaç defa söyledim çekmiyor' diye cevap verdi. Gelen polislere durumu anlattım. Polis, Tekin'in evine çıktıktan sonra küfürler gelmeye başladı. Annem hasta olduğu için asansörle yukarı çıktım. Anneme ağabeyim Sadık Uçar'ı sordum. Aşağı indiğini söyledi. Merdiven boşluğundan baktığımda Tekin, ağır küfürler ediyordu. Silahla gezdiği için, silahımı tedbir amaçlı yanıma alıp indim. Ağabeyimi dövüyorlardı. Küfürlerine devam edince o anda ne yaptığımı bilmiyorum. Sıkmaya başladım."
Suçlamayı kabul etmeyen Sadık Uçar ise küfürleri duyunca aşağı indiğini belirterek, "Karı- koca bana saldırdılar. Yere düştüm. O anda silah ateşlendi" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, Hasan Uçar'ı Tekin Özmetin'e yönelik kasten öldürme eylemi nedeniyle tahrik indirimi ile 18 yıl, Sinem Özmetin'e yönelik kasten öldürme eyleminden dolayı ise ömür boyu hapis cezası verdi. Sadık Uçar'a ise kasten yaralama suçundan 6 bin lira para cezası verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!