Çifteler Bölgesel Et Entegre Tesisi İstişare Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Çifteler Bölgesel Et Entegre Tesisi İstişare Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 11:13

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından desteklenen üretici, sanayi ile ticaret girişim ortaklarını bir araya getirmek için hazırlanan ''Çifteler ES Entegre Et ve Hayvan Pazarı İşletmeciliği A.Ş'' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çifteler Sağlık Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Eskişehir'i coğrafi konumu, sanayi potansiyeli, kültürel zenginliği, genç nüfusu ile Türkiye'de dikkati çeken ve mevzuya konu olan tarım ve hayvancılık kapasitesi bakımından da gelişmeye çok açık bir şehir olarak nitelendirdi.

Eskişehir Valiliği olarak tarımda verim artışı sağlayacak, maliyetleri düşürecek, gelirlerini arttıracak her türlü projeyi samimiyetle değerlendirdiklerini, rasyonelliğini incelediklerini, gerek yatırım gerekse de proje birimleriyle destek verdiklerini belirten Tuna, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Değişkenlik göstermekle birlikte, şehrimizde 700 binin üzerinde küçükbaş, 100 binin üzerinde büyükbaş yetiştiriciliği yapılıyor. Şehrimiz küçükbaş yetiştiriciliğinde İç Anadolu'nun en büyüklerinden, hayvan sayısı artışı bakımından ülkemizde ilk 20 içinde ve büyükbaş yetiştiriciliğinde 47'inci sırada. Tüm ulusal ve uluslararası standartlara uygun et entegre tesisi ile hayvanın etini, sakatatını, derisini, yününü, tüm uzuvlarını ve hatta atıklarını dahi organik gübre fabrikası ilavesi ile yerelde katma değere dönüştürecek, hayvan pazarı ile nakliye ve pazarlama maliyetlerini azaltacak, fiyat istikrarı sağlayacak, yem fabrikası ile besi maliyetlerini düşürecek ve bir bütün halinde çalıştığında bölgesel ekonomik kazanç oluşturabilecek bir mekanizmanın, şehrin tarım ekonomisine sağlayacağı katma değeri gördük. Türk Dünyası Vakfı Yönetimi olarak böyle bir projeye destek vermeyi, üretici ve tüccarlarımız ile birlikte yatırıma katılmaya oy birliği ile karar verdik."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise Çifteler'de endüstriden üreticiye değil, üreticiden endüstriye dönüşüm ile verimli ve karlı üretimin temeli atıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Uygulanacak projeyle et üretiminde zincirdeki halka sayılarını azaltarak, oluşan katma değerin doğrudan üreticiye yansıması sağlanacağını aktaran Günay, projenin hayırlı olmasını diledi.

Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Köksal da projenin faydalarından bahsederek, herkesi destek olmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Anka Danışma Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayhan Yasan, proje üzerinde yapılan istatistik çalışmalarını hazırladığı sunumla anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!