Çiftçiye yem bitkisi ve fidan desteği

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye yem bitkisi ve fidan desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:04

Çiftçiye yem bitkisi ve fidan desteği

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve gelir düzeyinin yükseltilmesi için 2017 yılı üretim sezonu başlamadan önce çiftçiye yem ve fidan desteğinde bulundu.
    Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Palandöken Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ücretsiz arı yetiştiriciliği eğitimine Palandöken İlçesine bağlı mahallelerden 35 çiftçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştiren törende, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fethi Akman, Aziziye Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, Sakalıkesik Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuncay Gacıroğlu'nun katılımıyla eğitimi başarıyla tamamlayan 34 çiftçiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgeleri dağıtıldı.
Ayrıca Sakalıkesik Ovasında arazileri bulunan ve arazi toplulaştırmasından dolayı çok yıllık yem bitkisi yetiştiremeyen çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Aziziye ve Palandöken İlçelerine bağlı mahallelerden 130 çiftçiye 2000 dekara ekilmek üzere 20 ton TİGEM sertifikalı tek yılık yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.
    Tüm bu desteklere ilave olarak, meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla özel bir şirket tarafından ücretsiz olarak gönderilen 250 adet yarı bodur (scarletspur) elma fidanı Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 30 çiftçiye dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!