Çiftçiye tarım sigortaları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye tarım sigortaları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 16:05

Çiftçiye tarım sigortaları anlatıldı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN’in Tarsus ilçesinde çiftçilere TARSİM Bitkisel ve Hayvansal Ürün sigortaları anlatıldı.
Tarsus Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, TARSİM Adana Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Üstün, mahalle muhtarları, çiftçiler katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdoğan, tarım sigortalarının çiftçi için çok önemli olduğunu belirterek, "Tarım sigortaları çiftçilerin ektikleri ürünlerin olası bir afet durumunda güvencesi olmakla birlikte, devlet tarafından sağlanacak prim desteği ile doğrudan bağlantılıdır" dedi.
TARSİM Adana Bölge Müdür Yardımcısı Üstün ise yaptığı bilgilendirmede, tarım sigortalarının yapılması halinde çiftçinin büyük zararlardan kurtulacağını söyledi. Üstün, sigortanın kapsamı hakkında bilgi vererek, tarım sigortaları yaptırmaya çiftçilerin oluşabilecek afet, dolu ve selde ortaya çıkacak hasar bedellerinden yararlanamayacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!