Çiftçilere zeytin fidanı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere zeytin fidanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 13:58

Çiftçilere zeytin fidanı

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde, Ziraat Odası Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliği ile çiftçilere 10 bin adet Gemlik cinsi fidan dağıtıldı.
Bursa'dan getirilen zeytin fidanları Kaymakam Şevket Cinbir'in de katılımıyla kapalı pazar yerinde törenle dağıtıldı.  Kaymakam Cinbir, amacın ilçede var olan zeytin bahçelerini çoğaltmak olduğunu belirterek, "Şuanda ilçe genelinde 36 bin 200 hektar alanda 1 milyon 320 bin civarında zeytin ağacı bulunuyor. Amacımız zeytin ağacı sayısını arttırmaktır. Bunu yapabilmek için de çiftçilerimizin hem daha kaliteli hem de daha ucuz fidana kavuşturmak. Bölgemizde yetişen zeytine de ciddi rağbetin olduğunu görüyoruz. Farklı bir aromaya sahip. Zeytin ağaçlarının çoğalmasıyla birlikte burada zeytin üretimi artacak ve çiftçimiz daha fazla kazanç sağlama imkanı bulacak" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da, çiftçilerden gelen talep üzerine harekete geçerek fidan dağıtımı yaptıkları ifade ederek, amaçlarının ilçe genelinde zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu söyledi. Doygun, gelen talebe göre fidan dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini, hedeflerinin çiftçilere 50 bin zeytin fidanı dağıtmak olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!