Çiftçilere meyve fidanı ve arı kovanı dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere meyve fidanı ve arı kovanı dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 17:33

Çiftçilere meyve fidanı ve arı kovanı dağıtıldı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) - KARABÜK'te İl Özel İdaresi ve çiftçilerin katkısıyla alınan meyve fidanları ve arı kovanları törenle hak sahiplerine teslim edildi.
Meyveciliği geliştirme projesi kapsamında yüzde 50'si İl Özel İdaresi, yüzde 50'si de çiftçi katkısıyla alımı yapılan meyve fidanları ve arı kovanları törenle dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasında düzenlenen törene Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Karabük'ün tarım ve hayvancılığa uygun bir coğrafi yapısı olduğunu belirten Vali Aktaş, "Karabük ilimizin ekonomisi ağırlıklı olarak sanayi ve turizme dayalı. Ama bunun yanında ilimizde tarım ve hayvancılığa çok uygun bir coğrafi yapı var. Çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Ama maalesef bu potansiyelimizi kullanamıyoruz. Köylerimizi boşalttık, gitsek bile araziyi işlemiyoruz. Köylerimizden karşılayabileceğimiz ihtiyaçlarımızı bile maalesef marketlerden ve şehirlerden karşılıyoruz. Bu hem ülkemiz için hem de ilimiz için büyük bir kayıptır. Bu kayıbın telafisi açısından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çok ciddi ve önemli projeleri var. O projelerden de biz il olarak en üst düzeyde faydalanmanın gayreti içerisindeyiz ve faydalandığımızı da düşünüyoruz. Dağıtımını yapacağımız fidanlar ve önümüzdeki günlerde dağıtımını yapacağımız fidanlarla toplam 32 bin fidanı çiftçilerimize ulaştıracağız" dedi.
Konuşmaların ardından 18 bin 210 meyve fidanı ile 500 arısız kovan hak sahiplerine dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!