Çiftçilere fide ve biyoteknik malzeme

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere fide ve biyoteknik malzeme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 11:18

Çiftçilere fide ve biyoteknik malzeme

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde geçen yılki hortum felaketinde zarar gören Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerindeki üreticilere fide ve biyoteknik malzeme yardımı yapıldı.

Geçen yıl kasım ayında Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde meydana gelen hortumdan zarar gören çiftçilere yönelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından fide ve biyoteknik malzeme yardımı yapıldı. Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki programa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Demre Kaymakamı Murat Uz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ve çiftçiler katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, "Devlet olarak afetin ardından zarar gören vatandaşımıza 10 milyon liranın üstünde yardımda bulunduk. Ancak bu yardım hiçbir zaman yaşanan zararın karşılığı değildir. Bu destek çiftçimize bir can suyu, sıkıntısını hafifletmedir. Bundan sonraki süreçte çiftçimizden isteğimiz kesinlikle üretimlerini sigortalatmalarıdır. Son günlerde bazı medya organlarında maalesef bu kadar zor bir işle uğraşarak, üretim yapan çiftçilerimizin emeğine kast eden haberler yapıldığına şahit oluyoruz. Bu haberlerin hiçbir bilimsel kanıtı yok, bu konuda bilim adamlarımız maalesef çiftçilerimizin emeğine saygısızlık ediyor" dedi.

Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, devlet olarak yaşanan felaketin ardından vatandaşın yanında olabilmenin, milletin üzüntüsünü anlamanın, sıkıntılara çözüm üretebilmenin önemli olduğunu, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünün de en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 13 Kasım 2017 günü yaşanan afetten 3 bin 222 dekar tarım arazisi ve 220 çiftçinin zarar gördüğünü hatırlattı. Türel, "Böyle zamanlarda birlik olmak çok önemlidir. Afetin hemen ardından bölgede yaşayan vatandaşımıza, aş ve barınma yardımında bulunduk. Biz büyük bir milletiz, böyle zor günlerde bir araya gelerek gücümüzü ortaya koymamız gerekiyordu, biz de bunu hep birlikte başardık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece tarımda değil, turizmde, ticarette hayatın her anında insanımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Biz eli nasırlı çiftçilerimizin her bir alın terinin hak ettiği değere ulaşması için uğraşıyoruz. Verdiğimiz desteklerden biri de çiftçilerimize kullandıkları elektriği bedava sağlıyoruz" diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da afetin maddi büyüklüğünü gün ağarınca gördüklerini, tek tesellilerinin ise bu kadar büyük bir afette can kaybının olmaması olduğunu söyledi. Başkan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız afet, bir kez daha bizi biz yapan değerlerimizi ortaya koydu. Afetin hemen ardından devlet, millet, özel sektör bir araya gelerek afetin yaşandığı bölgenin imarı için, çiftçilerimizin yaralarının sarılması adına güzel işler yapıldı. Özellikle fide ve tohum sektörümüz konuya büyük duyarlılık gösterdi. Allah bir daha bizleri bu gibi afetlerle, bu gibi acılarla sınamasın."

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından afetin ardından çiftçilere fide ve tohum yardımında bulunan firma temsilcilerine teşekkür plaketleri verildi. Törende çiftçilere Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan fide ve biyoteknik malzemeler teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!