Çiftçi borçları ötelenecek

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi borçları ötelenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 21:41

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının yeniden yapılandırılarak, “öteleneceğini” söyledi.

Haberin Devamı

 Kurulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada “Tarım bakanlığı ile ilgili bir paket sunulmuştur. Bunlardan biri, Türkiye’deki hayvan varlığının kayıt altına alınmasıyla ilgili ilave tedbirler öngörülmektedir. Hayatı ve sağlığı tehlikeye atan bir takım taklit ve tağşiş ürünlerini üretenlere karşı cezai tedbirlerin arttırılması; bu alanda da etkin bir mücadelenin yapılması öngörülmektedir. Belki bir müjde mahiyetinde verebileceğimiz husus ise çiftçi kardeşlerimizin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Koopera-tifleri’ne olan borçları yeniden yapılan-dırılacak, yani ötelenecektir” dedi.

Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili yasa çalışmalarının da Bakanlar Kurulu’nda görüşüldüğünü kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Türkiye için geç kalınmış bir proje. Ama bugün Türkiye Uzay Ajansı kurulması elzem hale gelmiştir. Ülkemizin uzaydan daha iyi yararlanması için bir yapıya kavuşacağız. Bu konular gündeme geldi. Her madde detaylı bir şekilde gözden geçirilecek. 3 alanda yasa teklifleri olgunlaştırılacak ve Meclis’e getirilecektir.”

BAKMADAN GEÇME!