Ciddiyet

TRABZONSPOR için Gaziantep deplasmanının 3 gün önceki kupa maçında olduğu gibi kolay olmayacağı bir gerçekti. Ama doğrusu böylesine zorlu ve sıkıntılı skoru kimse beklemiyordu.

Bordo mavililerin alışılagelmiş düzenindeki en önemli iki oyuncusu yoktu. Hüseyin ve Lee'nin Trabzonspor açısından önemini dün Gaziantep'te herkes acı bir yenilgiyle öğrenmiş oldu. Ve 7 maçlık büyü bozuldu.

İşin doğrusu perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Trabzonspor son dönemde kazanıyor, ama sıkça hata yapıp, birçok zaman da ciddiyetten uzak bir ofansif anlayışla oynuyordu. Özellikle Gökdeniz'in son iki karşılaşmada takım kazanırken kaynayıp giden kişisel verimsizliği, dün net bir fotoğraf olarak ortaya çıktı. Bu oyuncunun aklını başına alması, kazanmak için arkadaşları gibi bir şeyler yapması gerektiğini, çevresindeki birileri ona anlatmalı.

Pimi çekilmiş bombalar

Trabzonspor'un dünkü yenilgisindeki tek etken ciddiyetten uzaklaşmış olması değildi. Gaziantepspor'un çok istekli oluşu, çabuk adamlarını iyi kullanışı, kalecisinin de her zamanki gibi iyi oynayışı Gaziantepspor'un kazanması, Trabzonspor'un da kaybetmesi için yeterli bir etkendi. Özellikle ağır Trabzon defansının arasına atılan her top, bordo mavililerin kabusu oldu.

Bu takımda zaten pimi çekilmiş el bombası gibi gezen iki oyuncu var. Biri D'Haene, diğeri ise kaleci Petkoviç. Ne zaman, ne yapacaklarını kendileri bile bilmiyor. Bir bakıyorsunuz çok iyiler, bir hafta sonra tel tel dökülüyorlar.

Gaziantepspor'a iki maçta 5 puan kaybeden Trabzonspor'da kötüler gibi iyiler de vardı. Kötüler takımının en iyisi Polonyalı Szymkowiak'tı. Gerçek bir profesyonel gibi işini ciddiye alıp, sonuna kadar ciddiyetini yitirmedi.

Aslında bu takımda Szymkowiak'ı örnek alması gereken çok oyuncu var. Yattara kendisini ezberlemiş Barış'a üç pozisyon dışında teslim olurken, Celaleddin ve Tolga mücadele eden isimler arasında yer aldı. Hakem Papila ise hala 5 kırmızı kartın şöhretiyle idare ediyor. Üstüne koyduğu tek tuğla yok.
Yazarın Tüm Yazıları