Çiçeklerin ilk dersi Bakan Özhaseki’den

Güncelleme Tarihi:

Çiçeklerin ilk dersi Bakan Özhaseki’den
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 15:17

Keçiören Belediyesi’nin çocukların çevre duyarlılıklarını artırmak amacıyla 8 yıl önce hayata geçirdiği Çevre Çiçekleri Hareketi’nin bu yılki ilk dersini 30 Ekim’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki verecek. Çevre Çiçekleri’nin ana teması da bakanlığın başlattığı ‘sıfır atık projesi’ olacak.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi tarafından 2009 yılında çocukların çevre ve çevre sorunlarıyla duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlatılan Çevre Çiçekleri Hareketi büyümeye devam ediyor. Proje kapsamında her yıl bir sınıf düzeyi ve ana tema seçilerek uygulamalı olarak “Çevre Müfettişi Eğitim Programı” veriliyor. Bu yılki ana temayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık Projesi’ olarak belirlediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çevre Çiçekleri’ne ilk dersi de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin vereceğini söyledi. Bakan Özhaseki’yi makamında ziyaret eden Başkan Ak şöyle konuştu:

ANA TEMA ‘SIFIR ATIK'

“Çevre Çiçekleri’nde 8 yıldır her yıl bir sınıfa bir yıl boyunca eğitim veriyoruz. Bakanlığın da başlatmış olduğu sıfır atık projesi var. Biz bu yıl çevre bilincinde sıfır atığı esas alacağız. Çocukları bu konuda eğiteceğiz. Sıfır atık kosunusnda sayın bakandan ilk dersi vermesini rica ettik. O da kabul etti. İlk dersi kendileri verecek. Aynı zamanda o günü çevre etkinliği şeklinde gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

HEDEF 102 BİN ÇEVRE MÜFETTİŞİ

Keçiören Belediyesi’nin 2009 -2010 eğitim -öğretim yılında uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi Çevre Çiçekleri Hareketi’nde çevre eğitimi alarak ‘Çevre Müfettişi’ olan öğrenci sayısı 90 bine ulaştı. Bu sene 30 Ekim’de başlayacak ve 9 hafta sürmesi planlanan eğitimlerle öğrenci sayısının 102 bin olması hedefleniyor.

Çiçeklerin ilk dersi Bakan Özhaseki’den


2016 yılında 10 bin ilkokul 5’nci sınıf öğrencisi çevre için buluşup Kartaltepe Kent Ormanında hep birlikte çiçek mozaiği oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmıştı.

Çiçeklerin ilk dersi Bakan Özhaseki’den

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Bakan Özhaseki’yi ziyaret ederek Çevre Çiçekleri’nin ilk dersi için davet etti.

BAKMADAN GEÇME!