Çiçekçilerde ‘bölge müfettişi’ sistemi

Güncelleme Tarihi:

Çiçekçilerde ‘bölge müfettişi’ sistemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 15:49

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, odalarına bağlı çiçekçi esnafına ‘bölge müfettişliği’ görevi vereceklerini, esnafın bu sistemde resmi tutanaklarla çiçek satış ruhsatı olmadan çiçek satanları denetleyebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Oda olarak zaman zaman esnafların arasında yaşadığı sorunları çözmek ve maşteri şikayetlerini hızlı bir şekilde değerlendirip sonuca bağlamakta zorluk yaşadıklarını belirten Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, ‘bölge müfettişliği’ sisteminin Türkiye’de ilk olduğunu belirtti. Aydemir şunları söyledi:
“Ankara’da büyükşehir ve ilçe Zabıta müdürlükleri ile organize çalışmamıza rağmen, her bölgeye yetişmemiz bazen mümkün olmuyor. Anneler Günü, Sevgililer Günü, Öğretmenler Günü gibi özel zamanlarda, köşe başlarında günü birlik türeyen, hem esnafımızı hem de müşterilerimizi mağdur eden, kayıt dışı iş yapan kişilere ne zabıtalarımız ne de biz yetişebiliyoruz. Bu sorunları farklı bir boyutta değerlendirebilmek ve hız kazandırabilmek için Türkiye’de ilk kez, Ankara’nın değişik bölgelerinde, kendi meslektaşlarımıza ‘bölge müfettişliği’ görevi vereceğiz.

Haberin Devamı

TUTANAKLAR KURUMLARA İLETİLECEK

Müfettiş arkadaşlarımız, odamızın vereceği denetleme yetki belgeleriyle ve TESK’den aldığımız resmi tutanaklarla görev yapacak. Bölge müfettişliği görevi yapacak olanlar, bölgelerinde çiçek satış ruhsatı olmadan çiçek satan, gelin arabası süsleyenleri denetleyebilecek, gerekli uyarıları yapacak. Dikkate almayanlarla ilgili tutanak tutularak odamıza bildirecek, odamıza müşterilerimizden ve esnafımızdan gelen şikayetler de bu şekilde çok daha hızlı değerlendirilerek sonuca ulaştırılabilecek. Bölge müfettişlerinin tuttukları tutanaklar, odamıza geldiği anda ilgili kurum neresiyse, Maliye ya da Zabıta’ya bir üst yazıyla iletilecek ve gerekli işlemin yapılması sağlanacak.”

BAKMADAN GEÇME!