Çiçek bahçesi

DÜNYADA bütün kulüpler genç futbolcu avına çıktı. Herkes taze tohumlardan nasıl çiçek yetiştiririz diye birbiriyle yarış halinde.

Bizim ülkemizde bu işe en çok önem veren kulüp, Galatasaray... Aydın, Ferhat, Mehmet, Cihancan, Mülayim, Erkan, Cafercan, Arda ve Zafer, Florya’daki bahçeden son dönemde yetişen çiçeklerin en güzelleri. Takımda son birkaç maçta sahne alan Aydın ve Ferhat’ın futbolu herkesi mutlu etti. Arda ve Zafer ise kiralık olarak gittikleri Manisaspor’da grafiklerini her geçen hafta yükseltiyor.

G.Saray’ın mali kriz yaşadığı malum. Kulübün bu duruma gelmesinde son yıllardaki bütün yönetimlerin payı var. Koltuğa oturan her başkan, taraftara şirin görünmek uğruna yabancı ve ünlü futbolculara milyonlarca dolar saydı. 1996 yılından bu yana Galatasaray’dan tam 87 futbolcu gelip geçti. Bir ara öyle bir dönem yaşandı ki, Milli Piyango bileti alır gibi, ’ya çıkarsa’ zihniyetiyle futbolcu alındı. 2-3 kişi hariç, amorti bile çıkmadı.

Aydın ve Ferhat’ın müthiş çıkışları Galatasaray için bir dönüm noktasıdır. Gerek şimdiki yönetim, gerekse bundan sonra gelecekler, ellerindeki madenin kıymetini iyi bilmeli. Özhan Canaydın yönetimi daha ilk geldiği gün, "2-3 yıl bizden şampiyonluk beklemeyin. Biz kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz tohumlardan çiçek yetiştirip size sunacağız" diyemedi. Keşke deseydi... Zaten o cesaret olsaydı, kulüp bu durumlara düşmezdi.
Yazarın Tüm Yazıları