Chris Froome'un tercihi Fransa

Güncelleme Tarihi:

Chris Froomeun tercihi Fransa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 16:52

Chris Froome'un 2016 yılındaki en büyük hedefi, Tour de France'ta 3. kez mutlu sona ulaşmak.

Haberin Devamı

Team Sky'ın Britanyalı bisikletçisi Chris Froome, bu seneki önceliğinin Tour de France olduğunu dile getirdi. 2-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Tour de France'ta takımının lideri olması beklenen 30 yaşındaki bisikletçi, 5 Ağustos'ta başlayacak 2016 Rio Olimpiyatları'nda da zamana karşı kategorisinde mücadele edecek.

İki organizasyon arasında bir tercih yapmak istese bunun kesinlikle Tour de France olacağını dile getiren Froome, "Bu noktada Tour şampiyonluğunu olimpiyat altınının önüne koymalıyım, zira Tour bizim sporumuzun kutsal kâsesi*" ifadesini kullandı.

Şu an hem profesyonel hem kişisel açıdan fantastik bir seviyede olduğunu dile getiren Britanyalı bisikletçi, "Takımımla 2018'e kadar sürecek yeni bir sözleşmeye imza attım. Eşimle ben, ilk çocuğumuzun dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmak için ihtiyacım olan her şeye sahip olduğumu hissediyorum" açıklamasında bulundu. Chris Froome, 2013 ve 2015 yıllarında Tour de France'ın genel klasman kategorisinde zirvede yer almayı başarmıştı. *Hıristiyan mitolojisine göre, İsa'nın Son Akşam Yemeği'nde kullandığı iddia edilen, mucizevi güçleri olduğuna inanılan kap.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!