'CHP'ye oy verenler dahi memnun'

Güncelleme Tarihi:

CHPye oy verenler dahi memnun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 11:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü sözlerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yazılı açıklama geldi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün söylediği "Sayın Başbakan, ısrarla şunu söylüyordu: 'Bunları söylüyorsunuz, sizin belediyeleriniz var. Bir bakın bakalım sizin beldiyeleriniz bunları uyguluyor mu diye?' Evet bizim belediyelerimiz, bizim projelerimizi olanakları ölçüsünde hayata geçiriyorlar" sözlerine atfen bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yazılı bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;  

 

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün  Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde, AK Parti iktidarının sağlıkta gerçekleştirdiği, ülkemiz ve dünya kamuoyunun takdirini kazanan icraatlarının partisinin belediyecilik anlayışının gerisinde kaldığını iddia etmektedir.
SSK kâbusunun mimarı Sayın  Kılıçdaroğlu; emeklisi, işçisi, işsiziyle tüm halkımızın Genel Sağlık Sigortasına ve herkes için erişilebilir sağlık hakkına kavuştuğu bir ülkede yaşadığını görmek istemiyor.  CHP'ye oy verenler de dahil olmak üzere halkımızın yüzde 76'sının memnun olduğu bu başarıyı Sayın Kılıçdaroğlu kabullenmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı


AK Parti Hükümetlerinin sağlık hizmeti sunamadığını iddia eden Sayın Kılıçdaroğlu, diyaliz imkânına, muayenehane kapısından geçip, yüksek miktarda paralar ödenerek ulaşıldığı bir dönemin SSK Genel Müdürü değil midir?

 

İşçileri sadece SSK hastanelerine mahkûm eden, ilaç kuyruklarında bekleten, kurumu batağın içine çeken Sayın Kılıçdaroğlu Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hastanelerin devrine, hekimlerin halkımıza tam gün hizmet sunmasına da karşı çıkarak, öteden beri halkımızın yararına olan uygulamalardan uzak durduğunu ortaya koymuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun 1992 yılında karla devraldığı SSK Genel Müdürlüğünü 7 yıllık görev süresi boyunca nasıl zarar ettirdiği kamuoyunun malumudur. Bugün eski SSK Hastanelerine geri dönüş yapılmak istense buna Sayın Kılıçdaroğluna oy verenler dahil olmak üzere bütün halkımız karşı çıkacaktır.
Demokratik bir ülkede siyasi rakipler birbirlerini yaptıkları / yapmadıkları icraatları yüzünden eleştirebilirler.  Ancak bu eleştirilerde adil bir çizgi tutturmak kişinin ciddiye alınabilirliğini etkiler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun beyanatı hem açık gerçeklerle hem de halkımızın kanaatleriyle çelişmektedir. Bu sebeple inandırıcılıktan yoksundur ve samimi değildir."

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: AKP FAZIL SAY'I NEREDEYSE İDAM EDECEK

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!