CHP’nin yurtdışı teşkilatlarından fotoğraf tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin yurtdışı teşkilatlarından fotoğraf tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 13:32

CHP’nin yurtdışındaki temsilcilikleri, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bazı Türk konsolosluklarının verdiği resepsiyonlarda Atatürk posterinin olmadığın söyleyip tepki gösterdi.

Haberin Devamı

CHP’nin yurtdışı teşkilatlarından fotoğraf tepkisi
ALMANYA’nın Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Saarland eyaletlerindeki CHP teşkilatlarıyla Fransa’nın Strasbourg CHP Yurtdışı teşkilatları, davetli oldukları resepsiyonda Atatürk fotoğrafını göremediklerini dile getirdi. CHP üyeleri adına CHP Meclis Üyesi Emre Çam, yayımladığı bir açıklamayla Atatürk fotoğrafı veya resminin olmamasını kınadı. Çam, açıklamasında şöyle dedi:
“Avrupa’da CHP teşkilatlarımızdan aldığımız bilgilere göre bazı Avrupa kentlerinde verilen resepsiyonlarda Atatürk resmi, Frankfurt kentinde olduğu gibi bilinçli olarak salonlara getirilmedi. Özellikle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında Atatürk fotoğrafı, resmi salonlara asılmalı. Sorumlu yetkililerden neden Atatürk fotoğrafın bulunmadığına dair net bir cevap alamadık. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’e büyük bir saygısızlık, utanç verici bir durumdur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!