CHP'nin tapu tescil davası başladı

Güncelleme Tarihi:

CHPnin tapu tescil davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 15:22

CHP'nin tapu tescil davası başladı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde tapu kaydı CHP'de olan ancak 1980 ihtilali sonrası partilerin mallarına el konulması sonucu hazineye devredilen 924 metrekarelik alanın CHP adına tescil edilmesi için açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Finike ilçe merkezindeki 1320 metrekarelik alanın tapu kaydı 1940 yılı itibariyle CHP adınayken, 1980 ihtilalinde partilerin mal varlığına el konulması sebebiyle yer hazineye devredildi.

CHP ilçe başkanlığı 1984 yılında çıkan yasa ile iade edilmesi gereken yerin iade edilmediğini ve ilk tapu kaydında 1320 metrekare olan yerin daha sonra kıyı kenar çizgisi ve bir kısmının yola gitmesi nedeniyle 924 metrekareye düştüğünü belirledi. Geçen yıl üzerinde Kadastro Müdürlüğü, Kütüphane ve Halk Eğitim Merkezi binası olan yer için "Burası CHP'ye ait" diyen CHP ilçe başkanlığı genel merkezi bilgilendirdi. Bunun üzerine genel merkez yaklaşık 3 ay önce hazine adına kayıtlı olan tapunun iptali ve siyasi parti adına tescil edilmesi için asliye hukuk mahkemesinde dava açtı.

Davaya ilişkin ilk duruşma yapıldı. CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, ilçe yönetim kurulu üyeleri, davalı ve davacı vekilinin hazır bulunduğu duruşmada, taraflara tüm delillerini bildirmeleri için iki haftalık süre verilmesine, 4 Mayıs 2018'de teknik bilirkişiler tarafından keşif yapılmasına karar verildi.

Davacı vekili avukat Mustafa Kemal Çiçek, mahkemede yaptığı savunmasında şunları söyledi:

"Dilekçemizde belirttiğimiz gibi davaya konu yerin kayıtları CHP adına gözükmektedir. Ancak kamu adına tahsis edilmiştir. Kamu bunu tahsisle kullanmaktadır. Parti adına resen iade edilmesi gerekirken bu mükellefiyet yerine getirilmemiştir. Bu nedenle davalı tarafın cevap dilekçesindeki beyanlarına iştirak etmiyoruz. Mahkeme takdir ederse delillerimizin toplanmasını ve mahallinde keşif yapılmasını talep ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!