CHP'liler desteğe gidecek

Güncelleme Tarihi:

CHPliler desteğe gidecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:53

CHP'liler desteğe gidecek

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, yaptığı olağanüstü toplantıda, Cumhuriyet Gazetesi Geney Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 1 Nisan'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek davası için, İstanbul'a gitme kararı aldı.
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in başkanlığında olağanüstü olarak toplanan İl Yönetim Kurulu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı ve kamuoyunda “MİT Tırları" davası olarak bilinen davanın, 1 Nisan'da yapılacak yeni duruşması için İstanbul'a gidecek. Gül ve Dündar için tutuklu bulundukları dönemde, yönetim olarak Silivri'ye gittiklerini söyleyen Alaattin Yüksel, "Biz adalet ve demokrasiye inancımızı göstermek, basın özgürlüğünü savunmak için, AKP iktidarının ve muktedirin faşist, hukuk tanımaz ve nefret dolu siyasetine dur demek için bir kez daha İstanbul'a gideceğiz" dedi.
Daha önce Can Dündar ve Erdem Gül için, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Silivri Cezaevi'nin önünde umut nöbeti tuttuklarını, "Özgürlük ve Demokrasi" gündemiyle il yönetim kurulu toplantısını cezaevinin önünde gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel şunları söyledi:
"Ne mutlu bize ki, bu eylemimizden çok kısa bir süre sonra her iki isimde tahliye edilmişti. Her iki isimde özgürlüğüne kavuştu. Ancak adalet tam olarak tecelli etmediği gibi, günümüz iktidarı devletin kurumlarını kullanarak, Sayın Muktedir de şahsen bu davaya müdahil olarak her iki isminde yeniden cezaevine gönderilmesi, gazeteciliğin ve haber alma hakkımızın tutuklanması için çaba harcamaya devam ediyor. Türkiye'nin özgürlüğüne en düşkün, demokrasinin başkenti olan şehrinde yaşayan İzmirliler ve CHP İzmir örgütü olarak bu adaletsizliğe, baskıya ve gazeteciliğin tutuklanmak istenmesine seyirci kalamazdık. Bu nedenle, İl Yönetim Kurulumuzu önce Salı günü olağanüstü topladık ve çalışmalarımızı başlattık. Bugün yapacağımız olağan yönetim kurulu toplantımızda da kurul kararımızı alarak, 1 Nisan'da Can Dündar ve Erdem Gül'e, özgür basına, demokrasiye destek vermek için Çağlayan Adliyesi'nde olacağız."
İZMİRLİLERE ÇAĞRI
CHP İzmir İl Başkanı Yüksel tüm İzmirlileri, 1 Nisan'da İstanbul'da görülecek olan davada, Dündar ve Gül'e destek olmaya davet ederken, "CHP İzmir İl Yönetim Kurulumuzun yanı sıra partimizin milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, ilçe başkanlarımız ve partili hukukçularımızda o gün adliyede olacaklar. Tüm İzmirli hemşerilerimizi imkanları dahilinde destek vermeye davet ediyorum. O gün orada tam bir İzmirli duruşu sergileyeceğimize hiç şüphem yok. Katılacak tüm İzmirlilerle hep bir ağızdan, bizleri cumhuriyetten, Atatürk Türkiye'sinden uzaklaştırmaya, adalet ve özgürlüğe olan inancımızı yok etmeye çalışan, AKP iktidarı ve Muktedire 'Sizden korkmuyoruz, Cumhuriyetten ve adaletten vazgeçmiyoruz, diktatörlüğe boyun eğmiyoruz' diye haykıracağız" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!