CHP'li Yalım mecliste Karahallı'daki taciz iddialarıyla ilgili konuştu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Yalım mecliste Karahallıdaki taciz iddialarıyla ilgili konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 17:31

CHP'li Yalım mecliste Karahallı'daki taciz iddialarıyla ilgili konuştu

Haberin Devamı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de yaptığı konuşmada, Uşak'ın Karahallı ilçesindeki iki lisede yaşanan taciz iddialarına dikkat çekti. Yalım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini göreve davet etti.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de, Karahallı'deki iki lisede yaşandığı öne sürülen telefonla öğretmen tacizi iddiaları hakkında konuştu. 14 yıllık AK Parti iktidarında bugün gelinen noktada boşanmaların, cezaevine girenlerin, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarıyla işsizliğin artığın öne süren Yalım, "Bu rakamlar son 4 yılın en üst seviyelerine geldi. Yüzde 11.4'lere kadar yükseldi. En kötüsü ise uyuşturucu kullanmı 10 yaşına kadar düştü. Daha birçok olay var. Nedeni ise insanların yaşama şekline, kılığına kıyafetine özel yaşamına her türlü baskı olduğundan kaynaklıdır. Bu baskıcı yöntemlerden biran önce vazgeçip, daha demokratik ve özgür bir Türkiye için hep birlikte çalışma kanaati içindeyim" dedi.

"HER İKİ OLAYIN DA ÜZERİNE GİDİLMELİ"

Uşak'ın Karahallı ilçesi İmam Hatip Lisesi'nde bir öğretmenin 11. sınıftaki 7 kız öğrenciye tacizde bulunduğunun ortaya çıktığını belirten CHP'li Yalım, "Ben bu konuyu yaklaşık bir aydır takip ediyorum. Ancak elimde gerekli belgeler olmadığından konuşmamı bugüne sakladım. Dün itibariyle 7 öğrencinin ifade tutanakları elime geçti. Buradan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Bir öğretmenin 7 kız öğrencisine yaptığı taciz olayları, tutanaklar burada. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili çalışmalarını başlattı, şu anda müfettişler bu konu üzerinde çalışıyor. Öğretmenin başka bir ilçeye geçici olarak aktarılması söz konusudur. Bu olayın üzerine gidilerek, çok iyi bir şekilde değerlendirip suçlunun gereken cezayı alması için gerekenin yapılmasını rica ediyorum" diye konuştu.

"OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖRNEK ALDIĞI AĞIZ BELLİ"

Karahallı İmam Hatip Lisesi Müdürü'nün haberle ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Yalım, şöyle konuştu:

"Okul müdürü aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen temsilcisi. Yaptığı açıklamada, 'Çok fazla abartılacak bir şey yok, çok fazla öğrenci sayısı yoktur' diyor. Ben buna pes diyorum. Kimi örnek aldığı kimin ağız tarzıyla konuştuğu çok açık ve bellidir. İkinci bir olayda yine Karahallı'da ortaya çıktı. Bu da yine bir lisede meydana geldi. Burada da iki kız öğrenciye bir öğretmenin tacizi söz konusudur. Her iki olayın da üzerine gidilmesini istiyorum. Öğrencilerimizin geleceğini düşünerek hiçbirinin ismini zikretmiyorum."

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!