CHP'li vekil, toplu balık ölümlerinin araştırılmasını istendi

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil, toplu balık ölümlerinin araştırılmasını istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 15:02

CHP'li vekil, toplu balık ölümlerinin araştırılmasını istendi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Seyhan Nehri'nin denizle birleştiği kesimde görülen toplu balık ölümleri için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.
Bölgede inceleme yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana ve Mersin'in doğal birlikteliğini oluşturan Çukurova Deltası'nın, lagünleri, kumulları ve sazlıklarıyla birçok canlının yaşam alanı haline geldiğini, Akdeniz'in önemli bir doğal değeri olduğunu belirtti. İnsanın, doğaya aktaracağı en küçük bir olumsuz etkinin bir anda binlerce canlının ölümüne neden olabileceğine işaret eden Atıcı şöyle dedi:
"Tarsus'un Baharlı mahallesinde çevre ve canlı katliamı en acımasız haliyle kendini göstermiştir. Seyhan Nehri'nin Akdeniz'e kavuştuğu bölgede çevre kirliliği nedeniyle binlerce kefal balığı ölüsü kıyıya vurmuştur. Aynı zamanda bölgede caretta kaplumbağalar, yengeçler ve bitki örtüsünün de ölümü gözlenmektedir. Tarsus'un Baharlı mahallesi başta olmak üzere Çukurova Deltası bölgesindeki çevre kirliliği ve balık ölümlerinin ve buna neden olan etkenlerin tespiti için Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz." 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!