CHP'li vekil Milas köylerini dolaştı

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil Milas köylerini dolaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:46

CHP'li vekil Milas köylerini dolaştı

Haberin Devamı

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, referandum çalışmalarını sürdürdüğü Milas'ın köylerinde yaptığı açıklamada, Muğla'nın referandumda hayır oyu rekoru kıracağını söyledi.
Muğla'nın Milas ilçelerinde Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Gökçeler, Çamlıyurt, Olukbaşı ve Kayabaşı köylerini, CHP'li İlçe Başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Milas ve Muğla'da rekor düzeyde 'hayır' oyu beklediklerini söyledi. Köy kahvehanelerinde ve pazar yerlerinde vatandaşlarla konuşan Üstündağ, "Bu bir rejim değişikliğidir. Egemenliği milletten alıp tek bir kişiye, saraya veren bir değişikliktir. Bunlara inanmayın. Sizi 2010 referandumunda da kandırdılar. Ülkemize bir darbe yaşattılar. Zeytinyağı gibi her konuda üste çıkmayı beceriyorlar. Bu anayasa değişikliği sizin için gelmedi, kendilerini yolsuzluk ve rüşvet iddialarından kurtarmak, ömür boyu hesap sorulmamasını sağlamak için getiriliyor. Eğer bu değişikliğe onay verirseniz, çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini tehlikeye atarsınız, demokraside küme düşeriz. İstikrar adına yapılan bu değişiklik hiç kuşkunuz olmasın ülkede barış ve huzur ortamını bozacak, siyasi ve ekonomik sorunları çoğaltacaktır. Yabancı yatırıma ülkeyi mahkum edenler, maalesef yabancı yatırımcıyı da ülkeden kaçırmak için her şeyi yapıyor. Köylüyü dahi pazardan alışveriş yapan bir noktaya getiren yanlış politikalar, yerli üretimi büyük ölçüde bitirmiş durumdalar" dedi.
"AVRUPA İLE SEÇİMDEN SONRA BARIŞIRLAR"
Avrupa Birliği ülkeleri ile yaşanan gerginliğe dikkat çeken Üstündağ, turizmdeki kötü gidişin tüm ülke ekonomisini etkileyeceğini savundu. Üstündağ, "Almanya ve Hollanda ile uğraşarak milliyetçilik duygularını okşamayı tercih ediyorlar. Halbuki zor şartlarda ürettiklerimizi Avrupa Birliği ülkelerine satıyoruz. Ticaretimiz de, ihracatımız da Avrupa'ya endeksli. Altındaki resmi araçların hemen hemen hepsi Alman malı. Protesto edeceksen o lüks Alman araçlarından in de bir göreyim senin delikanlılığını. Sen bu şekilde birkaç puan oy arttırırsın, ama olan yine vatandaşa oluyor. Bundan sonra Alman ve diğer Avrupalı turistler de artık Türkiye'ye gelmez. Turizm bitince maalesef sadece turizmci değil, köylü de etkilenecek. Turizmde çalışan köy halkı da zarar görecek, turizm sektörüne iş yapan esnaf da zarar görecek. Sonuçta hesapsız yapılan bu hareketlerden hepimiz etkileniyoruz. Ama bakıyorum beyefendilerin keyfi yerinde. Burnundan kıl aldırmıyorlar. Bıraksak Haçlı Savaşı diye diye bizi Avrupalılarla kapıştıracaklar. Ama merak etmeyin seçimden sonra barışırlar" dedi. Selimiye pazarında esnafı ziyaret eden CHP'li Üstündağ, iktidarın ekonomik durgunluk, esnaf ve üreticinin sorunlarıyla ilgilenmek yerine başkanlığı istediğini öne sürerek "Saraydan peydahlanan politikalar ve göz boyama yöntemleriyle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama bu böyle gitmez. Artık vatandaşın canına tak etti, bize düşen görev bütün bu gerçekleri mahalle mahalle kahve kahve pazar pazar dolaşıp halkımıza anlatmak" diye konuştu.

Yaşar ANTER / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!