CHP'li üye: Gözaltına alınan kişi, Fuat Avni'nin oy çalacak isimler listesinden

Güncelleme Tarihi:

CHPli üye: Gözaltına alınan kişi, Fuat Avninin oy çalacak isimler listesinden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 16:12

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde oy kabinine girerek insanları yönlendirdiği iddia edilen Y.K. adlı kişi gözaltına alındı. Bir süre sonra ise serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nin Tosunlar Mahallesi'nde 1065 Nolu Sandık Başkanı Y.K., oy kabinine girip seçmenlere zorla Ak Parti'ye oy kullandırttığı şikayeti üzerine sandık başkanlığı görevinden alındı. Yerine, memur üye sandık başkanı olarak atandı. Sarayköy'de Hacı İrfan Mersin Ortaokulu'nda müdür olarak görev yapan Y.K.'nin isminin Twitter fenomeni Fuat Avni'nin geçen hafta açıkladığı listede yer alan 12 isimden biri olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sarayköy'ün Tosunlar Mahallesi ilkokulundaki 1065 Nolu Sandık Başkanı Y.K., iddiaya göre oy pusulasına mühür basmak için kabine girenleri Ak Parti'ye oy vermeleri için yönlendirdi. Bir kadın seçmenin, "Oyumu CHP'ye vereceğim" dedikten sonra Y.K. ile tartıştığı belirtildi. CHP sandık görevlilerinin partilerinin ilçe başkanlığına durumu bildirmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu'na sandık başkanıyla ilgili şikayette bulunuldu. CHP'nin şikayetinin İlçe Seçim Kurulu'nca kabul edilmesi üzerine Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1065 No'lu sandığa gidip, Y.K.'yi görevden aldı.

Haberin Devamı

CHP’nin Belediye Meclis Üyesi olan Av. Tuğba Kasaba Twitter fenomeni Fuat Avni'nin belirttiği Y. K. adlı kişinin bir partiye oy vermesi için insanları yönlendirmeye çalıştığı gerekçesiyle sandık başkanlığı görevinden alındığını söyledi. Olay yerine jandarmanın intikal ettiği öğrenildi.

Y.K.'nın yerine memur üye sandık başkanlığına atandı. Y.K.'nın Seçim Kanunu'na muhalefetten hakkında tutanak tutulup, soruşturma başlatıldı.

Bir süre önce Twitter fenomeni Fuat Avni'nin seçimlere hile karıştıracağı iddiasıyla yayınladığı isim listesinde sandık başkanı Y.K.'nın isminin de yer alması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!