CHP'li Üstündağ, kangren haline gelen hükümet konağını sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Üstündağ, kangren haline gelen hükümet konağını sordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 16:30

CHP'li Üstündağ, kangren haline gelen hükümet konağını sordu

Haberin Devamı

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Datça ilçesinde 1988 yılında boşatılan, sonrasında 2 kez yenileme ve tadilat çalışması yapılmasına karşın kullanılmayarak çöplüğe dönen eski hükümet konağı için TBMM'ye soru önergesi verdi. Üstündağ, binanın kültür merkezi haline getirilmesini istedi.

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ, konağın harabeye döndüğünü belirterek, "İlçenin en güzel yerinde bulunan binanın içler acısı durumu herkesi üzüyor. Tarihi M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanan kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dünyanın gıptayla baktığı Datça gibi bir güzide ilçede, böyle bir harabenin varlığı düşündürücüdür. Adeta unutulmuş gibi duran bu bina, Datça Belediyesi'ne tahsis edilirse ilçenin ihtiyacı olan bir Kültür Merkezi haline getirilerek hem halka hem de konuklarına hizmet verebilir. Bu kadar basit bir konu da dahi belediyeye devir yapamayan zihniyet doğru yolda değildir. Her tarafı SİT alanı olan Datça'da resmi bina yapmanın zorluğu ortadadır" dedi.

Milletvekili Üstündağ, konuyla ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Datça eski hükümet binasının tahsisini talep eden Datça Belediyesi'ne niçin olumlu bir cevap verilmemektedir? Binanın SİT durumu nedir? Binanın tadilat ve onarım projeleri yapılmış mıdır? Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna bu projeye göre yapılmış herhangi bir başvuru var mıdır? Bakanlığınızın başka bir tasarrufu veya düşüncesi var mıdır? Datça eski hükümet binasının yenilenerek Datça için son derece ihtiyaç olan bir kültür merkezi olarak Datçalılara ve misafirlerine hizmet verilmesi isteği yerine getirilecek midir? Yoksa gün geçtikçe yok olmaya yüz tutan bu metruk binanın yıkılması mı beklenecektir?"

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!