CHP'li Tümer : GDO'lu üretim yasak, ithalat serbest

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tümer : GDOlu üretim yasak, ithalat serbest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 12:36

CHP'li Tümer : GDO'lu üretim yasak, ithalat serbest

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye'de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünün tarlada üretiminin yasaklandığını ancak son olarak hayvan yemlerinde genetiği değiştirilmiş 3 mısır ve 1 soya çeşidinin ithalatına izin verildiğini belirterek, uygulamaya tepki gösterdi. 
CHP Sarıçam ilçe örgütünü ziyaret eden Milletvekili Tümer, tarımda yaşanan sorunlara değindi. CHP İlçe Başkanı Celal Güven, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile ekonomi, işsizlik ve tarım sektöründeki sorunları değerlendiren Tümer, şöyle konuştu: 
"Ülkemizde bu son kararla ithalatına izin verilen GDO’lu ürün sayısı 36’ya çıkmış oldu. Bu ürünlerin tamamını soya ve mısır çeşitleri oluşturuyor. Hükümet 14 pamuk ve 6 kanola çeşidinde de ithalat iznine hazırlanıyor. Şayet bu da gerçekleşirse ülkemize ilk kez GDO’lu pamuk da girmiş olacak. Daha çok hayvan yemi olarak kullanılan GDO’lu mısır ve soyalar hayvanların etinde ve sütünde birikinti halinde kanserojen kalıntılara neden oluyor. Hayvansal ürünlerin tüketilmesiyle insanlara da geçiyor. Dolayısıyla yetkililer insan sağlığıyla oynanmasına göz yumuyor. Türkiye’deki tarlalarda üretimine izin verilmeyen GDO’lu ürünlerin ithalatına izin verilmesi birçok soru işaretini beraberinde getiriyor."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!