CHP'li Tümer: Deprem yardımları büyük önem taşıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tümer: Deprem yardımları büyük önem taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:04

CHP'li Tümer: Deprem yardımları büyük önem taşıyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- CHP ADANA Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Irak depremi nedeniyle Adana Kızılayı’nın destek çalışmalarına teşekkür etti.
Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türk Kızılayı Akdeniz Afet Merkezi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Merkez üssü Irak olan ve İran’ı da etkileyen depremde yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkelere başsağlığı dileyen Tümer, deprem bölgesine Adana’dan yapılan yardımların önemine işaret etti. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Türk Kızılayı Bölge Müdürü Günay Savaşlı ile depoları gezen, Irak’a yapılan deprem yardımlarıyla ilgili çalışanlardan bilgi alan Tümer, Türk Kızılayı’nın 1868 yılından bu yana hizmet veren, tarihi bir misyona sahip olduğunu kaydetti. Tümer, depremlerle yaşamayı öğrenen Türkiye’nin bu tür desteklerin önemini daha çok kavradığını, bu nedenle Türkiye ve Adana’dan giden yardımların büyük önem taşıdığını vurguladı.

4 PERSONEL, 2 ARAÇ, 4 TIR YARDIM
Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin talimatı doğrultusunda harekete geçtiklerini söyledi. Adana'dan Irak’a, 4 personel, 2 öncü araç, 10 TIR yardım malzemesi gönderildiğini kaydeden Saygılı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da Irak’a giderek, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları incelediğini söyledi.

Başkan Saygılı, Irak delegasyonundan gelen ihtiyaç listesi doğrultusunda; fasulye, pirinç, nohut, şehriye, salça, sıvı yağ, şeker, battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, hijyen paketi yardımlarının da Habur Sınır kapısından gönderileceğini belirterek, ayrıca kışlık kıyafet yardımı yapılacağını da dile getirdi. Saygılı, Kızılay’ın Türkiye genelinden ise 38 tır yardım malzemesi, 10 afet aracı, mobil mutfak ve 98 personeli destek için Irak’a gönderdiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!