CHP’li Torun'un, Ordu şehir hastanesi ve fındıkla ilgili soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Torunun, Ordu şehir hastanesi ve fındıkla ilgili soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 14:35

CHP’li Torun'un, Ordu şehir hastanesi ve fındıkla ilgili soru önergesi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, Ordu Şehir Hastanesi ve fındıkla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, TBMM Başkanlığı’na  soru önergesi vererek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e fındığı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a da Ordu’ya yapılacak şehir hastanesini sordu. Seyit Torun, son yıllarda yabancı bir firmanın insafına bırakılan, tüm çağrılara rağmen önlem alınmayan fındık piyasasında oluşan tekel sonrasında fındık üreticisinin de, yerli sermayenin de büyük zarara uğradığını, fındık ihracatında da ciddi oranda düşüş yaşandığını belirtti.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) müdahale alımı yaptığını, 2017’de de bunun devam edip etmeyeceğini soran Torun, Bakan Çelik’e, “Müdahale alım fiyatı açıklanmadan önce Ziraat Odalarının görüşü alınmış mıdır? Fiyat belirlenirken maliyet hesabı yapılmış mıdır? Yapıldı ise fındığın dönüm başına maliyeti kaç lira olarak hesaplanmıştır?  Devletin açıkladığı müdahale alım fiyatı 2016 sezon fındığı için mi geçerlidir? Bu fiyat tavan fiyat mı taban fiyat mıdır?  2017 sezonu fındık fiyatı için bir açıklama yapılacak mıdır? Eğer yapılacaksa hangi tarihte yapılması düşünülmektedir?  2017 fındık sezonu için bölgede hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Çalışma yapıldı ise hasar tespit oranları nedir?  2017-2018 fındık sezonu için devlet tarafından fiyatlarda istikrarı sağlayacak bir fındık politikası belirlenmiş midir?” sorularını yöneltti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a da soru önergesi veren Seyit Torun, “Ordu şehir hastanesi ile ilgili fizibilite çalışmaları ne zaman bitirilecektir? Projenin tamamlanma süresi ne kadardır? Yapılacağı açıklanan şehir hastanesinin YPK onayı var mıdır? YPK onayı olmadan yapılamayacak olan bir yatırım için 3 yıl içinde bitirileceği yönündeki açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilkent, Kayseri, Mersin gibi şehir hastanelerinin proje-ihale-yapım süreçleri 6-7 yıl gibi bir zamanı almışken Ordu şehir hastanesi için 3 yıl gibi bir zaman tanımlanması hangi kriterlere göre açıklanmıştır?  Ordu iline yapılması düşünülen şehir hastanesi kaç yatak kapasiteli olacaktır? Şehir hastanesiyle birlikte diğer tüm devlet hastaneleri kapanacak mıdır? Eğer kapatılacak ise devlet hastanelerinin sağlık, teknik, idari ve taşeron kadroları şehir hastanesinde mi görevlendirilecektir? Şehir Hastanesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden bir arazi tahsis talebinde bulunulmuş mudur? Bu arazi Botanik Park arazisi midir?” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!