CHP'li Tezcan'a yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli adliyede

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tezcana yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli adliyede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 10:54

CHP'li Tezcan'a yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli adliyede

Haberin Devamı

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan Alparslan Sargın ile olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt, bu sabah adliyeye sevk edildi.
Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ baldırından yaralandı. İlk müdahale sonrası Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Bülent Tezcan, ameliyat edildi. Tezcan'ın bacağına isabet eden kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'in (atardamar) bir santimetre yakınına denk geldiği, bu damarı parçalasa hayati tehlike doğurabileceğine dikkat çekildi. Tezcan'ın bacağındaki, kemiğe saplanan kurşunun ise çıkartılmayacağı belirtildi.
ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ ADLİYEDE
Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan birkaç saat sonra Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın ile olay sırasında saldırganın yanında bulunan ve olay günü polise teslim olduğu belirtilen Fatih Yeşilyurt bu sabah adliyeye sevk edildi. Yine olayla ilgili dün akşam gözaltına alınan ancak ismi açıklanmayan bir şüphelinin ise emniyetetki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan, 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı Alparslan Sargın'ın emniyetteki ifadesinde, "Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm" dediği öğrenilmişti.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!