CHP'li Tezcan: Hedef Kılıçdaroğlu'nu imha etmekti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tezcan: Hedef Kılıçdaroğlunu imha etmekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 09:49

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı girişimi sonrasında PKK'nın "Kılçdaroğlu'nu hedef almadık" açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CNN Türk'te katıldığı programda PKK'nın Artvin'de gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıda asıl hedefin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Tezcan, PKK'nın açıklamasının doğru olmadığını dile getirdi. 

Tezcan şunları söyledi: "PKK terör örgütü açıklama yapmış 'Hedefimiz askerlerdi, Kılıçdaroğlu değildi' diye. Askerleri hedeflemek bile kabul edilebilir bir şey değil ama bu kesinlikle doğru bir ifade değil. Gelmeden önce Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile konuştum, çatışmanın tam ortasındaydı. Çok net bir şey söyledi. Orada roketatarla doğrudan doğruya bizim bulunduğumuz aracı hedef aldılar. Oraya atacaklardı. Hedef Kemal Kılçdaroğlu'nu imha etmekti. Korumadaki güvenlik güçleri can siperane mücadele ettiler. Vursa ne olacaktı? İmha etse hedef şuydu: Türkiye ciddi bir çatışma ortasına gelecekti. Uzlaşma dili ve kültürü yara alacaktı. Toplumsal çatışmayı planlıyorlardı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!