CHP'li Sındır: Milli güvenlik sorunu haline gelen AKP iktidarıdır

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sındır: Milli güvenlik sorunu haline gelen AKP iktidarıdır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 12:21

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir" diyen AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'e yanıt verdi.

Haberin Devamı

Sındır; “Ülkeyi getirdikleri durum ortadayken yavuz hırsız misali, ülkemizin kurucusu ve koruyucu CHP'nin genel başkanına akıllara zarar açıklamalarda bulunan AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ü esefle kınıyorum" dedi
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ün "Kılıçdaroğlu ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir" açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:
"Daha düne kadar bir başka partiden AKP'yi eleştiren dün dündür anlayışı ile bir gecede çark eden birisinin AKP yöneticisi sıfatı ile Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu hakkında mesnetsiz açıklamaları siyasi tarihimize kara bir mizah olarak geçecektir. Her gün gelen şehitlerin ve vatandaşımızı inim inim inleten ekonomik zorlukların sorumlusu kim? Ülkeyi saray ve sultanlık hevesleri ile götürdükleri mecra ortada. Dün Oslo'da terör örgütü ile pazarlık yapanlar kim? Habur'da çadır mahkemeleri ile teröristleri ağırlayanlar kim? Ülkemizi savaşın eşiğine getiren politikaların sahibi kim? Şimdi birisi çıkmış hem de AKP yöneticisi kimliği ile 'Kılıçdaroğlu ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir' diye açıklama yapıyor. Durum ortadayken Gül, Türkiye'de milli güvenlik sorunu kim" dedi.

Haberin Devamı


"GÜVNELİK SORUNUNU İÇİNİZDE ARAYIN"
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
Açıklamasında Milli Güvenlik Kurulu'nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirlerin yerine getirilmemesinden AKP iktidarının sorumludur. O gün işbaşında olanlar, MGK kararlarını yerine getirmeyerek devletin bekasını, milletin huzur ve güvenini tehlikeye atmışlardır. Tehlikenin haberini veren, FETÖ'nün tehditlerini gören, 15 Temmuz belasını önceden gördüğü halde MGK kararlarının gereğini yerine getiremeyenler 14 yıldır iktidarda olanlardır. Şimdi çıkıp da ulusal güvenlik sorunu için birilerini arıyorsanız, başka yerde değil içinizde arayacaksınız Sayın Gül. O gün gerekli tedbirleri alsaydınız, yıllarca 'aynı menzile gidiyoruz' diyerek kol kola yürümeseydiniz, uyarılarımıza kulak verseydiniz 15 Temmuz olmazdı. Bu ülkede esas milli güvenlik sorunu haline gelen AKP iktidarının bizati kendisidir."

BAKMADAN GEÇME!