CHP'li Sındır: Cumhuriyet şaşmaz bir pusuladır

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sındır: Cumhuriyet şaşmaz bir pusuladır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 12:33

CHP'li Sındır: Cumhuriyet şaşmaz bir pusuladır

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yurdun dört bir yanında vatandaşlarla birlikte kutlayacaklarını ifade etti.

Sındır, Cumhuriyetin bir aydınlanma devrimi olduğunu belirterek, “Cumhuriyet demokrasidir aydınlanma seferberliğidir. Cumhuriyet eşit yurttaşların onurlu birliğidir. Cumhuriyet aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Cumhuriyeti, özgürlüğü ve bağımsızlığı daha iyi anlayabilmek için 1. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan işgalleri hatırlamak gerek. Biz unutmadık düşmanın İstanbul’a ayak basışını, unutmadık Anadolu’nun işgal edilişini, unutmadık İzmir’in yakılışını ve özgürlük için ödediğimiz bedeli. Unutmadık zulme, zalime sultanlık eden sarayları, saraylıları. Varlıkla, yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmi ile zafere eriştik, Cumhuriyetimizi kurduk. Biz tek yürek olmayı 1 asır önce öğrendik. Cumhuriyet rejimimizi tek sesliliğe, tek adam diktatörlüğüne kurban ettirmeyeceğiz. Dökülen gözyaşlarının, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır cumhuriyet bize. 94. yılında aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız."

“CUMHURİYETİMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ GENÇLİKTİR"

Cumhuriyet rejiminin en büyük güvencesinin gençler olduğunu ifade eden Sındır açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet aydınlanma seferberliğidir, demokrasidir, hukuk devletidir, kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet eşit yurttaşların onurlu birliğidir. Cumhuriyet aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır. Savaşlardan bitap düşmüş bir milletin Cumhuriyet rejimi ile birlikte en büyük gayesi kalkınma ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olmuştur. Cumhuriyet okullar yapmış ve milli eğitim ordusunu oluşturan öğretmenler yetiştirmiştir. Sıtma, verem gibi nice kronik hastalıklarla kıt kaynaklarla baş edilmiş ve sağlık devrimi gerçekleştirilmiştir. Yıllarca süren savaşlarda yetim kalan çocuklarımıza Cumhuriyet sahip çıkmıştır. Şehit ailelerimiz ve yetim çocuklarımız için Himaye-i Etfal Cemiyeti kurulmuştur. Bu cemiyet sayesinde Cumhuriyetin daha 10. yılına gelinmeden yardım eli uzanan şehit çocuklarımızın sayısı 300 binlere ulaştı. Ve cumhuriyet o çocukların ellerinde yükseldi. Bugün cumhuriyetimizin en büyük güvencesi gençliktir."

“YOLUN SONU"

Cumhuriyete, Atatürk İlke ve devrimlerine dil uzatan, bu kazanımları yıkmak isteyenlere asla geçit vermeyeceklerini vurgulayan Genel Sekreter Sındır, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykellerine yapılan saldırılara sessiz kalan, kurtuluş savaşını, milli bayramlarımızı unutturmak ve itibarsızlaştırmak isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bugün eğitim sistemimizi yazboz tahtasına çeviren, çocuklarımızı çağdaş ve modern eğitimden mahrum bırakan, onları cemaatlerin kucağına iten, milli iradeyi yok sayan iktidar yolun sonuna gelmiştir. İçte ve dışta ülkemizi yalnızlaştıran, itibarımızı düşüren, devletimizi kabile devletine dönüştüren anlayışa 2019’da son vereceğiz. Bugün Türkiye’de Adaletsizliğin iktidarda olduğunu gören vatandaşlarımız meşru bir zeminde hak, hukuk ve adalet mücadelesi veriyor. Bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!