CHP'li Seymen Bodrum'a yeni çöp depolama alanı istedi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Seymen Bodruma yeni çöp depolama alanı istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 13:33

CHP'li Seymen Bodrum'a yeni çöp depolama alanı istedi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki Torba vahşi çöp depolama alanında çıkan yangınla ilgili incelemede bulunan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, ilçenin acilen katı atık depolama alanına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Torba'daki vahşi çöp depolama alanında her yıl tekrarlanan yangın ve sonrasında oluşan kirli hava ile ilgili açıklama yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP'li meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında incelemelerde bulunan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 30 yıldır vahşi depolama alanı olarak kullanılan Torba'nın artık kapasitesini doldurduğuna ve Bodrum'un acilen katı atık depolama alanına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ü bu konuda siyaset yapmakla suçlayan Seymen, "2014 yılından itibaren Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesi ile bu alanların yönetimi Büyükşehir'e verildi. Büyükşehirin önerdiği İrmene ve Yeniköy, ağaçlandırma alanı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. Yarımadada katık atık depolama alanı yapacak başka bir yer varsa göstersinler. Gelsin hükümet kendi yapsın. Yeter ki katı atık depolama tesisi yapılsın. İşletmesi Büyükşehir'e verilsin. Yarımada olarak ürettiğimiz çöpleri nereye bırakacağız? Katı atık çöp konusu siyaset yapılacak bir konu değildir. Onun amacı CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımını engellemek" dedi.

"BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK"

Milas Belediyesi'nin 10 ay sonra katık atık depolama tesisine kavuşacağını belirten Recai Seymen, "Milas ihalesini yaptı, 10 ay sonra yeni yerine kavuşacak. Biz 20-30 yıldır konuşuyoruz bir arpa boyu yol alamadık. Buradan Bodrum'un tüm siyasetçilerine, turizmcilerine, iş adamalarına sesleniyorum; artık imdat diyoruz. Bu konuda herkes taşın altına elini soksun. Bu siyaset malzemesi değil, kadın valimizin de bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Onun da bu işe el atacağına inanıyorum. Bodrum bir milletvekilinin oyuncağı olmaktan çıksın" diye konuştu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da konuya dahil olduğunu ve sorunun çözülmesi için büyük gayretlerde bulunduğunu belirterek "Büyükşehir Belediyemiz bir rehabilitasyon çalışması yapıp çöpte biriken metan gazını toplayarak yeraltı sularına karışan sular için tedbir almak istiyor. Bunun için Orman Bakanlığı'ndan bunun tahsisini istedi. Fakat maalesef bu izin verilmedi. En son kaymakamımız devreye girdi, umarız bu alan Büyükşehir Belediyemize tahsis edilir ve rahabilite çalışmaları yapılır. Bir an önce bu pislikten kurtulmuş oluruz" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!