CHP’li Sertel'den 'hastane' sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Sertelden hastane sorusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 14:41

CHP’li Sertel'den 'hastane' sorusu

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, çürük olduğu gerekçesiyle Mayıs 2016’da yıkılan Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine neden hala yenisinin yapımına başlanmadığını sordu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, Karşıyaka’daki vatandaşların ciddi bir mağduriyet yaşadığını, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. İzmir’de 50 yıldan fazla süre hizmet veren 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin, Mayıs 2016’da çürük olduğu gerekçesiyle yıkılarak, tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Bömge Eğitim Hastanesi’ne taşındığını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "O dönem hükümet yetkilileri tarafından yeni hastanenin yapımına derhal başlanacağı ve 2018 yılına yetişeceğine dair sözler verildi. Aradan iki yıl geçti, bir çivi dahi çakılmadı. Bir zamanlar hastaların şifa bulduğu eski tesis arazisi, artık geceleri alkoliklerin mekanı haline geldi. Karşıyaka İzmir’in yoğun nüfuslu ilçelerinden birisi, ancak bu yoğun nüfusun talebini karşılayacak hastane yok. Vatandaşlar ciddi şekilde mağdur. Verilen sözler yerine getirilmeli ve Karşıyaka Devlet Hastanesi bir an önce faaliyete geçmelidir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde iki yıldır bir çivi dahi çakılmamasının nedeni nedir? Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapımı için ne kadarlık bir ödenek ayrılmıştır? Hastane’nin yapımı ve açılmasıyla ilgili planlama nedir? Hastanenin projesi hazırlanmış mıdır? İhale süreci ne zaman başlayacaktır? Karşıyaka Devlet Hastanesi faaliyete geçtiğinde toplam maliyeti ve hasta kapasitesi ne olacaktır? Söz verildiği halde aradan iki yıl geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmayan Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapılmamasının altında çevredeki özel hastanelerin etkisi veya baskısı var mıdır? İzmir’de yapımı planlanan ve yapımı devam eden hastaneler hangileridir? Hangi hastane hangi tarihte açılacaktır? Bunların toplam yatak ve hasta kapasitesi ne olacaktır?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!