CHP’li Sertel, gurbetçilerle bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Sertel, gurbetçilerle bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 13:50

CHP’li Sertel, gurbetçilerle bayramlaştı

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Almanya’daki gurbetçilerle birlikte yaşadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü nedeniyle Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya gelen Sertel, Cumhuriyet’in birleştirici güç olduğuna dikkati çekti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere dikkat çekti ve 2016 yılında Türkiye’den Almanya’ya 15 milyar 347 milyon dolar ihracat yapıldığını vurguladı. Sertel, şöyle devam etti:

“Referandum öncesi ve sonrası gerilen ilişkiler, ticari ilişkilerimizi zora sokmuştur. Eğer milliyetçilik yapılacaksa, eğer Türkiye’yi seviyorlarsa 15 milyar dolarlık ihracatımızı ikiye üçe katlamak için uğraşılmalı. Halkımızı zenginleştirmenin yolları aranmalı. ‘Ey Almanya’ diyorlar ama Almanya’dan 22 milyar dolara yakın ithalat yapıyoruz. Almanya’dan 70 bine aldığımız bir araç Türkiye’de 200 bine satılıyor. Vergilerle halkın sırtına biniliyor ve üretmeden tüketim yapılıyor. Önce üretimi artırın, halkı zenginleştirmenin yollarını arayın. Hiç kimse dış politikayı, iç politikaya malzeme etmemeli. İki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve insani ilişkileri zora sokmaya kimsenin hakkı yok. 2015 yılında Almanya’dan Türkiye’ye 3.5 milyon turist gelmiş. Bu rakam 2016 yılında 2 milyon 174 bine düşmüş. Bu rakam 2017 yılında daha da azalmış. Hangi vicdanla, hangi öfkeyle ikili ilişkileri bozuyorsun? Almanya’daki ve Türkiye’deki vatandaşlarımızı sıkıntıya sokuyorsun, ticaretini engelliyorsun. Buna kimsenin hakkı yok."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!