CHP'li Şahin: Misafir artık evine dönmeli

Güncelleme Tarihi:

CHPli Şahin: Misafir artık evine dönmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 10:55

CHP'li Şahin: Misafir artık evine dönmeli

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA) - CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, "Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler bayramlaşmak için ülkelerine gidip geri dönebiliyorlarsa artık güvenli bölgelere yerleştirilmeleri gerekir" dedi.
Milletvekili Suzan Şahin, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen Suriyelilerin sayısının 3.5 milyon olduğunu, Ramazan bayramında bayramlaşmak için 32 bin Suriyelinin Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçtiğini belirtti. Şahin Bayram sonrası sadece 3 bin 200’ünün ülkesinde kaldığını belirterek şunları söyledi:
“Kurban bayramında da 55 bin Suriyeli ülkesine bayramlaşmaya gitmek için talepte bulundu. Savaşın yarattığı güvensiz ortamdan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler bayramlaşmak için akrabalarının yanına Suriye’ye gidip geliyor. Sokakta vatandaş bizlere ‘bayramlaşmak için gidebiliyorlarsa demekki ülkeleri güvenli, neden biz hala vergilerimizle 3,5 milyon kişiyi besliyoruz’ diye soruyor. Rusya’nın Suriye’deki Göçmen Kabul Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre dünya genelinde 1,8 milyon Suriyeli ülkesine geri dönmek istediğini belirtiyor. Ülkemizde yapılan araştırmalara göre de 300.000’e yakın Suriyeli ülkesine geri dönmek istiyor. Suriyeli mültecilerin yarattığı ekonomik, kültürel ve toplumsal sorunlar karşısında halk patlamaya hazır bomba gibi. Tepkiler çok büyük. Çalışma izni olmadığı halde düşük ücretle çalışan Suriyeli’ler nedeniyle ülke insanımız iş bulamıyor, mülteciler Türk ekonomisine özellikle yerel ekonomiye büyük yük olmaya başladı. Bu sorun artık çözülmeli ve terörden arındırılmış bölgelere Suriyeli mültecilerin nakli sağlanmalı.’’

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!