CHP’li Sağlar: Radikal terör gruplarına yardım aktarıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Sağlar: Radikal terör gruplarına yardım aktarıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 12:15

CHP’li Sağlar: Radikal terör gruplarına yardım aktarıldı mı?

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa örtülü ödeneğin eksi olarak çıktığına dikkat çekerek, "Bununla birlikte fahiş harcamalardan ötürü birçok iddia da gündeme gelmiştir. Savunma kalemine harcanan para fazlasıyla derinleşirken, bu derinleşmenin Suriye ve olası Musul operasyonu ile alakası olup olmadığıdır? Radikal terör gruplarına yardım aktarılmakta mıdır?" diye sordu.
Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, örtülü ödenekten yapılan harcamaları sordu. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerinde eylül ayında örtülü ödenekte yapılan harcamanın eksi olduğu iddialarını anımsatan Sağlar, 'Gizli hizmet giderlerinde' eylül ayında yapılan harcamanın eksi 3 milyon 10 bin lira olarak yer aldığını söyledi.
'ÖRTÜLÜ ÖDENEK  PERVASIZCA KULLANILMAKTADIR?
Örtülü ödenekteki artışın nedenini soran Sağlar, şu sorulara yanıt istedi:
"Tarihte ilk defa eksiye düşen örtülü ödenekteki tuhaf hesaplamanın nedeni nedir? Sadece eylül ayında savunma ve güvenlik kalemine yapılan harcama 50 milyon liraya yakındır. Fırat Kalkanı'nın ve olası Musul operasyonun maliyeti ne olacaktır? Bütçeden istihbarat personeli giderleri için eylül ayında 60 milyon 798 bin lira harcama yapıldığına dair iddia doğru mudur? Neden istihbarat ve savunma için örtülü ödenek böylesine pervasızca kullanılmaktadır? AK Parti iktidarları ile birlikte örtülü ödenek harcamalarındaki anormal ve katlamalı artışın gerekçesi ve açıklaması nedir? Suriye ile ilgili gelişmelerden dolayı, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının illegal bir şekilde kullanıldığına dair iddialar doğru mudur? Bazı kesimlerin iddialarına göre örtülü ödenekten radikal terör gruplarına yardım gönderildiği doğru mudur?"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!