CHP'li Pekşen: Harmantepe Şehitliği harabe halde, tam bir aymazlık örneği

Güncelleme Tarihi:

CHPli Pekşen: Harmantepe Şehitliği harabe halde, tam bir aymazlık örneği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 12:20

CHP'li Pekşen: Harmantepe Şehitliği harabe halde, tam bir aymazlık örneği

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'daki Harmantepe Şehitliği'nin fiziki koşullarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nca cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Pekşen, "Bu ülke için canını vermiş aziz şehitlerimizin mezarları yıkık dökük, harabe bir halde. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Bu durum tam bir sorumsuzluk, aymazlık örneğidir. Şehitlerimize ve tarihimize saygısızlıktır" dedi. 
CHP'li Pekşen, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Harmantepe Şehitliği'nin harabeye döndüğünü savundu. Pekşen, "Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir rezaletle karşılaşmazsınız. Bütün toplumlar tarihlerine, şehitlerine gereken önemi göstererek sahip çıkmaktadır. Ancak bizim ülkemizde gördüğünüz gibi bu ülke için canını vermiş aziz şehitlerimizin mezarları yıkık dökük, harabe bir halde. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Bu durum tam bir sorumsuzluk, aymazlık örneğidir. Şehitlerimize ve tarihimize saygısızlıktır" dedi. 
CHP'li Pekşen, Harmantepe Şehitliği'yle ilgili TBMM'ye verdiği önergesinde İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması için şu soruları yöneltti: 
"Harmantepe Şehitliği ile ilgili bugüne kadar neden bir çalışma yapılmamıştır?, 
Harmantepe Şehitliği'nin harabeye dönmüş durumu ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?, 
Şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olan bu şehitlik bu hale nasıl gelmiştir. Bu abide imalat hatası sonucu mu yoksa başka bir nedenden dolayı mı harabeye dönüşmüştür?, 
Eğer imalat hatası nedeniyle bu hale geldiyse bu abideyi yapan ilgililer hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!