CHP'li Öztürk Yılmaz: Orası düğün evi mi? Orası mayınlı arazi dikkatli olmak gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Öztürk Yılmaz: Orası düğün evi mi Orası mayınlı arazi dikkatli olmak gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:11

CHP'li Öztürk Yılmaz: Orası düğün evi mi? Orası mayınlı arazi dikkatli olmak gerekiyor

Haberin Devamı

Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Suriye arazisinin siyasi mayınlarla döşeli olduğunu, bunu dikkate alarak temkinli olup Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Türk askerinin emniyetinin alınması gerektiğini vurgulayarak “Size havadan uçak kaldırıp birisi Türk askerini vurmaya kalkıştığı zaman sizin o uçağı düşürecek teknolojiniz var mı orada, hava savunma sisteminiz var mı? Yoksa orası düğün evi mi? Orası bir mayınlı arazi, dikkatli olmak gerekiyor." diyerek hükümeti uyardı.

"HÜKÜMETİ İKİ KONUDA UYARMIŞTIK"

Öztürk Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Fırat Kalkanı Harekatı'nı IŞİD'in sınırdan temizlenmesi ve PYD koridorunun engellenmesi konusunda desteklediklerini ancak iki konuda hükümeti uyardıklarını anımsattı. Yılmaz, “Eğer çok fazla aşağıya sarkarsanız Esad'ı devirmek için teçhiz ettiğiniz ÖSO'yu, Esad tehdit olarak görür ve Esad ile ÖSO çatışır. Arkasından da siz Rusya ile çatışırsınız dedik. Diğer bir uyarımız daha olmuştu. O da; eğer PYD ile işi zorladığınız zaman PYD ile çatışırsınız arkasında da ABD ile çatışırsınız dedik. Bu Fırat Kalkanı Operasyonunu askeri bir zafer olmanın ötesine geçirecek yegane unsur Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde zemine oturtup yürütmek dedik. Bunların hiçbiri olmadı." diye konuştu.

"SALDIRI UÇAĞINI DÜŞÜRECEK TEKNOLOJİNİZ VAR MI? YOKSA ORASI DÜĞÜN EVİ Mİ?"

Yılmaz sınırdan 28 km içerde Türk birliklerinin bulunduğunu, karargah olduğunu ancak hava saldırılarına karşı bir savunma sisteminin bulunmadığını bu nedenle uçak saldırılarının engellenemediğini vurgulayarak şöyle dedi: "Karada varsınız havadaki tehdide açıksınız. Böyle olursa bunlar devam eder. Bu çok riskli bir konu. Bundan 3-5 gün evvel ABD'nin Bağdat'taki komutanı yaptığı açıklamada Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonuna sınırda olmasına destek verdiklerini ancak satır arasında El-Bab konusunda buna karşı olduklarını ima ediyor. ABD oradaki operasyona karşı. Soru şu: Bu konuyla ilgili bazı temasların olduğunu biliyoruz. Ama Suriye arazisi siyasi mayınlarla döşeli. Burada en doğru adım yine bulunduğunuz arazinin şartlarını ve kaypaklığını ı dikkate alarak temkini olmak, acele etmemek, olayı araştırmak ve Türk askerinin emniyetini orada almak. Bunu yapmadığımız sürece bu operasyonunu Allah muhafaza bu saldırıların devam edeceğinden endişe ediyorum. Hükümetin bu konuyla ilgili ne tür tedbir aldığını bilmiyoruz. Size havadan uçak kaldırıp birisi Türk askerini vurmaya kalkıştığı zaman sizin o uçağı düşürecek teknolojiniz var mı orada, hava savunma sisteminiz var mı? Yoksa orası düğün evi mi? Orası bir mayınlı arazi dikkatli olmak gerekiyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!