CHP'li Öztunç: Elbistan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir

Güncelleme Tarihi:

CHPli Öztunç: Elbistan Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 11:52

CHP'li Öztunç: Elbistan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, yetkililerin içme suyuna karışan Norovirüs nedeniyle 32 bin kişinin hastanelik olduğunu açıkladığını, anacak bu sayının 50 bini bulduğunu idda etti. Öztunç, "Elbistan'da bir skandal var. Elbistan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. Çünkü aynı anda, aynı kentte su nedeniyle 50 bin kişinin zehirlenmesi, 50 bin kişinin enfeksiyon kapması dünyada eşi benzeri olmayan bir olay" dedi.
CHP PM üyesi Ali Öztunç, yetkililerin Ceyhan Nehri'nden ana içme suyu şebekesine takviye su sağlanması için içme suyu biriktirilen ve 'keson' denilen kuyulara Norovirüs bulaşmasıyla 32 bin kişinin hastanelik olduğunu açıkladığı Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Öztunç, Elbistan'da vahim bir durum yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Elbistan'da bir skandal var. Elbistan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. Çünkü aynı anda, aynı kentte su nedeniyle 50 bin kişinin zehirlenmesi, 50 bin kişinin enfeksiyon kapması dünyada eşi benzeri olmayan bir olay ve rekorlar kitabına girdi. Gerçekten de ben buradan yöneticileri kutluyorum. Hayaldi, gerçek oldu; Elbistan rekorlar kitabına girdi."
Öztunç, ilçede son 5 yıldır içerisinde kanalizasyon ve fabrika atıklarının bulunduğu Ceyhan Nehri suyunun içildiğini ve bu nedenle 50 bin kişinin sudan rahatsızlandığı öne sürerek sorumluların cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Elbistan'ın, Türkiye ve dünyaya böyle lanse edilmemesi gerektiğini söyleyen Öztunç, şöyle konuştu:
"Elbistan şehir şebekesi suyunun temin edildiği yer Ceyhan Nehri'nin yanındaki 3 kuyu. Oradan ana depoya pompalanıyor sular. Şehir şebekesi sularının olduğu yerdeki depolardaki su seviyesi düştüğü zaman nehirden, şebeke suyuna bir takviye olmuş. Bu son 5 yıldır sürekli yaşanan olaymış. Son 5 yıldır Elbistanlı, Elbistan'da nehir suyunu neredeyse içiyormuş. İşin kötü tarafı ve en vahim olan tarafı da şu ki; Ceyhan Nehri'nin suyunda da kanalizasyon atığı ve şeker fabrikasının atığı boşalıyor. Yani kanalizasyon ve şeker fabrikasının atık suyu aynı zamanda şehir şebeke suyuna karışıyor ve insanlar bu şekilde enfeksiyon kapıyorlar ve 50 bin kişi bu durumdan dolayı hastanelere gitmek durumunda kalmış. Burada ciddi bir ihmal olduğunu gerek belediye yetkilileri, belediye başkanları, gerekse kamu görevlileri kabul ediyorlar. Bununla ilgili gerekli tedbirleri alınacağını ve bundan sonra böyle bir şeyin yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacağını söylüyorlar. Önce bu ihmal ile ilgili tedbirler alınmalıydı. Bu duruma düşülmemeliydi, bu durum yaşanmamalıydı, Elbistan, Türkiye ve dünyaya böyle lanse edilmemeliydi. Ama maalesef bu yaşandı. Elbistan'a son 5 yıldır Elbistan'a maalesef içerisinde kanalizasyon ve fabrika atık suyunun da bulunduğu nehir suyu içirilmiş. Bu mutlak ve mutlak suretle araştırılması ve sorumlularının cezalandırılması gereken bir durumdur."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!