CHP'li Özkoç: Cumhuriyetin önüne başka isim koymak istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özkoç: Cumhuriyetin önüne başka isim koymak istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 17:01

CHP'li Özkoç: Cumhuriyetin önüne başka isim koymak istiyorlar

Haberin Devamı

Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), (DHA) - CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, rejimin değiştirilmek istenildiğini savunarak, "2023 planında şu var, cumhuriyetin önüne başka bir isim koymak. Onlar tek bir şeye kilitlenmişler. Cumhuriyetin içini boşaltıp başka bir cumhuriyete dönüştürmek istiyorlar" dedi.
Düzce'nin Akçakoca ilçesi'nde partisinin ilçe örgütünü ziyaret eden Özkoç, cumhuriyetin önüne başka bir isim koyulmak istenildiğini iddia ederek, "Değiştirmek istedikler şey rejim. Ortada 2023 planında şu var, cumhuriyetin önüne başka bir isim koymak. Cumhuriyetle derdimiz yoktur diyorlar ama cumhuriyetin önüne başka bir isim getirmek istiyorlar. O ismi 2023 hedefi olarak koydukları için Türkiye'de insanlar aç kalıyormuş, yoksullaşıyormuş, Türkiye'de üretim durmuş, dünya pazarıyla ilişkisi kopmuş, Türkiye'de artık hukukun üstünlüğü ortadan kalkmış, yatırımcılar yatırm yapmıyorlar bunların hiç birisinin onlar için önemi yok. Onlar tek bir şeye kilitlenmişler. Cumhuriyetin içini boşaltıp başka bir cumhuriyete dönüştürmek istiyorlar" diye konuştu.
94 yıl önce dünyaya ilan edilen cumhuriyetle yönetilmek istediklerini ifade eden Özkoç, şunları söyledi:
"Herkes şunu çok iyi bilsin. Suriye'de seçimlerde yüzde 90 aynı baştaki kişi kazanıyordu ama millet iradesini yansıtmıyor. Irak'da da seçimler oluyordu Saddam kazanıyordu ama millet iradesini yansıtmıyordu. Almanya'da bir dönem seçimler oldu, yüzde 99 Hitler kazandı  ama o millet iradesini yansıtmadı ve tarihe acı bir sayfa olarak geçti. Allah bize daha ne kadar musumet gösterecek. Amerika, Irak'a girerken nükleer silah var diye girdi. Şimdi artık Irak diye bir devlet yok. Libya ve Mısır'da da aynısı oldu. Şimdi o zamanlarda 'Ben bu projenin eş başkanıyım' diyenler hiç o konudan bahsetmiyor. Tek istenilen bir şey var. Onlar Irak, Suriye gibi olmak istiyorlar biz istemiyoruz. Buna karşı bir direniş gösteriyoruz. Biz önüne ve arkasına hiç birşey konulmadan 94 yıl önce tüm dünyaya ilan ettiğimiz cumhuriyetle yönetilmek istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!