CHP'li Özel, depremzedelere verilen sözleri sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özel, depremzedelere verilen sözleri sordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 16:17

CHP'li Özel, depremzedelere verilen sözleri sordu

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 12 Eylül 2016 tarihinde Akhisar İlçesi'ne bağlı Sünnetçiler Mahallesi'nde yaşanan depremden dolayı hasar gören 41 evin mağduriyetlerinin giderilmediğini öne sürerek konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Akhisar İlçesi'nde 12 Eylül 2016 tarihinde yaşanan depremden en çok etkilenen ve 41 evin ağır hasar aldığı Sünnetçiler Mahallesi'nde depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı. Yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özel, AK Partili Manisa milletvekillerinin Sünnetçiler Mahallesi'nde yaşayan depremzedelere çeşitli sözler verdiğini, ancak geçen yaklaşık 1 yıllık süre zarfında hiçbir yardımın yapılmadığını iddia etti. Özel açıklamasında, "Akhisar ilçesinde 12 Eylül 2016 tarihinde meydana gelen deprem sonucunda Sünnetçiler Köyü bölgesinde, kerpiçten yapılmasının da etkisiyle evlerde ciddi hasar meydana gelmiştir. Yaşanan olay sonucunda vatandaşlarımız AKP Manisa milletvekilleri ile de görüşmüşler ve yardım talebinde bulunmuşlardır. Yapılan görüşmeler sonucu hane başına 53 bin TL yardım yapılacağı konusunda vatandaşa AKP'li vekil tarafından söz verilmiştir. Ardından bir komisyon kurulmuş, bu komisyona başvuran 21 evle ilgili dosya, evlerin DASK sigortası olmadığından dolayı reddedilmiştir. Bu durum üzerine AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ depremzedelere bu sorun ile ilgili olarak başbakan yardımcısı ile görüşüp bu konuda KHK çıkarılacağı ve sorunun çözüleceğinin sözünü vermiştir. Ancak geçen 1 yıllık süre zarfında verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmemiştir" dedi.

Konuyu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi vererek TBMM'nin gündemine getirdiğini ifade eden CHP'li Özel, "12 Eylül 2016 tarihinde hasar gören 41 evle ilgili olarak verilen sözlerden bugüne kadar hangisi tutulmuştur? Eylül ayından bu yana evleri ile ilgili sorunlarını çözemeyen vatandaşlarımıza, verilen bu sözlerin yerine getirilmemesinin nedeni nedir? Depremden sonra, Selçuk Özdağ'ın vatandaşa 20 yıl vadeli 53 bin TL'lik yardım sözü verdiği doğru mudur? Doğru ise yardımın ne zaman yapılması düşünülmektedir? Yardımı alacak kişiler neye göre belirlenecektir/belirlenmiştir? Bu yardımın yapılması için komisyon kurulduğu bilgisi doğru mudur? Bu komisyonun mahiyeti nedir ve kimlerden oluşmaktadır? DASK sigortası yaptırmış olma şartının aranmasının amacı nedir? Sigorta yaptırmamış ve başvuruları reddedilen kişilere hiçbir şekilde yardım edilmeyecek midir? Yardımın yapılması kışı bulacak ise halen evleri olmayan vatandaşlarımız için nasıl bir önlem alınması planlanmaktadır? Bu soruların bir an önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanmasını ve depremzede ailelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!