CHP'li Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 12:32

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli'nde halkın ve parti örgütünün kendisinin büyükşehir belediye başkanı olmasını istemesi üzerine, bu talebi ilettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İyi olur çalışmalarına başla" dediğini belirterek, "Genel Başkanın bilgisi dahilinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni almak için bir çalışma yürütüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Öğüt, "CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Kendisinin Ardahan Milletvekili olmasına rağmen, Kocaeli'ne yabancı olmadığını belirten Öğüt, uzun yıllar Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ilçe başkanlığı yaptığını, 1995'te Kocaeli'nden milletvekili adayı olduğunu, 1999'da da Gebze'de belediye başkanı aday adayı olduğunu söyledi.

Öğüt, Kocaeli'nde boya fabrikası, yaptığı apartmanlar ve işyerleri olduğunu ifade ederek, "Kocaeli'ne doğudan gelen bir çok vatandaşımız var. Kocaeli'nin eksikliklerini biliyorum ve bunları projelerimle çözmeye hazırım" dedi. Kocaeli'nde ayrıca, Ensar Öğüt Eğitim ve Sağlık Vakfı ile vakfın Gebze'de yaptığı sağlık ocağı olduğunu belirten Öğüt, "Kocaeli'nden hiçbir zaman kopmadım ve oradaki çalışmalarımı da hep sürdürdüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Orada seçimi kesin alırız"

Öğüt, şöyle konuştu:
"Oradaki halk, örgüt benim büyükşehir belediye başkanı olmamı istiyor. Ben bu talebi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na arzettim, O da 'iyi olur çalışmalarına başla' dedi. Genel Başkanın bilgisi dahilinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni almak için bir çalışma yürütüyorum. Kocaeli'nde bütün ilçe ve mahallelerde toplantılar yaptım. Adayları belli olan ilçeler de benim aday olmamı istiyor. 'Kocaeli'nde Gebze bölgesinde, muhafazakar kesimden oy alacak aday sen olabilirsin' diyorlar. Orada AK Parti'ye oy veren insanlardan oy aldığım taktirde büyükşehiri alırız."

Öğüt, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in de CHP'den İzmit Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu anımsatarak, "Kocaeli'nin toplam 1 milyon 90 bin seçmeni var. 228 bin İzmit merkez, 209 bin Gebze, 100 bin de Darıca olmak üzere, buralardeki seçmen sayısı ise 537 bin. Bu 3 yeri alan parti, büyükşehiri alır" dedi.

Çalışmalarını 40 gündür sürdürdüğünü ifade eden Öğüt, "Kocaeli halkından da büyük teveccüh gördüm. Biz orada seçimi kesin alırız, beni orada herkes tanır, hiç kimse 'sen Ardahanlısın niye buraya geliyorsun?' demiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!