CHP'li milletvekilinden yapılaşmayla ilgili rant uyarısı

Güncelleme Tarihi:

CHPli milletvekilinden yapılaşmayla ilgili rant uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 17:11

CHP'li milletvekilinden yapılaşmayla ilgili rant uyarısı

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de de yoğun olarak hissedilen Bodrum depremi nedeniyle yaptığı açıklamada, kentte yeni yapılaşmaya açılan yerlerin planlamasının ranta göre değil gelecek için yapılması gerektiğini belirterek, Denizli Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nı göreve çağırdı.

CHP Denizli Milletvekili İnşaat Mühendisi Melike Basmacı, Denizli'de de yoğun olarak hissedilen Bodrum depreminin ardından yazılı açıklama yaptı. Denizli'nin 1. derece deprem kuşağında olduğunu belirten Basmacı, "Deprem ile yaşamasını öğrenmek lazım. Bunu öğrenirken de insanların yaşam olanı olan konutlarının çağın getirdiği yeniliklere ve belirli kontrollere göre yapılması lazım" dedi.

Denizli'de binaların dayanıksız olduğunu öne süren Basmacı, "İnşaat mühendisi gözü ile baktığımızda Denizli'de de geçmiş yıllarda yapılan ve çoğunun da depreme karşı dayanıksız olduğu bilinen kamu ve özel binalar var. Burada yaşayan insanlarımız ve görev yapan memurlarımızın Denizli merkezli olası bir depremde zarar göreceği aşikardır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin gerekli hassasiyeti göstermesini, yeni yapılaşmaya açılan yerlerde planlamayı ranta göre değil, Denizli'nin geleceğine göre planlamalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı göreve çağıran Basmacı, "Gelişen ve devamlı göç alan ilimizin geleceğini şekillendirme yetkisini elinde bulunduranların bu hususa dikkatlerini çekiyorum. Bu noktada meslektaşlarımıza da görevler düşmektedir. Toplumun tüm katmanları üzerine düşeni yapar denetim mekanizması çok iyi işletilirse geleceğimizi bir nebze olsun kurtarabiliriz. Yoksa şehri yönetenler olarak tüm sorumluluk sizlerde olacaktır" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!