CHP'li Milletvekili Demir'den OHAL açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPli Milletvekili Demirden OHAL açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 15:38

CHP'li Milletvekili Demir'den OHAL açıklaması

Haberin Devamı

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 3 ay daha süresi uzatılan OHAL'le ilgili yazılı açıklama yaptı. OHAL'in kaldırılacağına inanmadığını belirten CHP'li Milletvekili Demir, "Çünkü bunlar Türkiye'yi demokrasi ile değil OHAL'le yönetmeyi düşünüyorlar. Gündem kurşun gibi ağır Türkiye'de. Çok zor günlerden geçiyoruz. Ekonomi zorda, ne terör ne başkanlık ısrarı, ekonomide yaşananları gölgeleyemiyor" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, yazılı açıklama yaptı. OHAL'i kaldırılmayacağına inanmadığını söyleyen Demir, "Çünkü önceki gün sabahın erken saatlerine kadar meclis çalıştı. En önemli unsur terör ve İçişleri Bakanıydı. Ancak İçişleri Bakanının en ufak bir üzüntü, bir tedirginlik, mahcubiyet etkisini göstermediğini kürsüde otururken, bir renk değişikliği bile olmadığını gördüm. Bir anlamı yok tabii. Ne diye meclise geliyor? Sadece prosedürleri yerine getirmek için galiba" dedi. AK Partiyi yüklenen Demir, "Gündem kurşun gibi ağır Türkiye'de. Çok zor günlerden geçiyoruz. Ekonomi zorda, ne terör ne başkanlık ısrarı, ekonomide yaşananları gölgeleyemiyor maalesef. Herkesin derdi para, dolar. Dün Başbakanın OHAL'i tekrar uzatma konusunu gündeme getirince dolar 3.60'ı geçti. Ben dün anayasa oylamasında ve sonra da OHAL'i Türkiye'den artık kaldırmayacaklarına inanıyorum. Çünkü bunlar Türkiye'yi demokrasiyle değil, OHAL'le yönetmeyi düşünüyorlar" dedi.

EMEKLİLERE YAPILAN ZAMMI KIYASLADI

Yapılan zamlara değinen CHP Milletvekili Demir, "Demir, Özellikle işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan zam yüzde 4.73'tür. Enflasyon nedir? Türkiye'de gerçekten kimin nasıl bir enflasyon rakamları ortaya koyar, ne kadar samimidir, ne kadar gerçekçidir, ne kadar bilimseldir tartışmam ancak bazı gerçekler var. Özellikle süt bile yüzde 5.6 arttı, salatalık yüzde 30.6 zamlandı, Nohut yüzde 55 artı. Sadece birkaç örnek verdim, artık siz düşünün Türkiye'deki enflasyonu ve yaşam koşullarının ne kadar zor olduğunu. Bunun yanında işçi ve BAĞ-KUR emeklileri 4.73 gibi komik bir zam aldı. Terör korkusu, umutsuzluk, toplum üzerine sinmiş, kronik bir hal almış, kronik hastalıklar vardır ya hani insanlarda bir türlü geçmez, böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği gibi maalesef Türk toplumu üzerine de sinmiş durumda. Son olarak Cumhurbaşkanı çıkıyor, muhtarlara veya kürsülerde. Ya da Başbakan çıkıyor grup toplantısında. Hele Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı da manavların önünde resimler çektirerek şov yapıyorlar. Ne Bakanlar kurulunda aldıkları bir karar var nede meclise yine halkın tüketimi ile ilgili bir çözüm önerisi" dedi.

Elektrik kesintilerinden söz eden CHP'li Demir, "Elektrik, Türkiye'de İstanbul'da her gün 5 ilçede kesiliyor, İstanbul gibi bir yerde böyle olunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu hele bizim orası Muğla'yı düşünün. Bölgemden bir örnek vermek istiyorum. Kötekli Üniversite mahallesidir. Her gece 2-3 saat elektrik kesiliyor. Binlerce öğrenci var, güvenlik ciddi bir sorun Türkiye'de. Elektrik olmayınca ekonomi daha da zor duruma düşüyor" dedi.

Yaşar ANTER / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!