CHP'li Kuyucuoğlu, çiftçi sorunlarının araştırılması için önerge verdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kuyucuoğlu, çiftçi sorunlarının araştırılması için önerge verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:34

CHP'li Kuyucuoğlu, çiftçi sorunlarının araştırılması için önerge verdi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Milletvekili CHP'li Serdal Kuyucuoğlu, çiftçilerin sorunlarının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi.
Önerge gerekçesinde tarımın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kuyucuoğlu, tarım sektöründeki kimi yapısal sorunların her geçen yıl çiftçilerin tarım alanından çekilmesine yol açtığını vurguladı.
Hızlı nüfus artışına rağmen gıda üretiminin yeterli olmadığını, bunun da dünya genelinde beslenme sorununa neden olduğunu kaydeden Kuyucuoğlu, "Bu durum ülkeleri tarımlarına daha fazla önem vermeye ve tarımsal üretimlerini artırmak için daha yoğun çalışmaya zorlamaktadır. Tarım sektörü tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşımaktadır. Türkiye'de çiftçilerin en önemli sorunları teknik ve ekonomik altyapı. Bu sorunlar hep ihmal edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Elektrik, mazot, gübre ve sulama maliyetlerinin yüksekliğine, tarımsal girdilerden alınan yüksek vergilere, şeker pancarı üreticilerine uygulanan sınırlamalara, Tarım Müdürlükleri'nden belge alınırken yaşanılan zorluklar da ekleniyor" dedi.
Devlet tarafından tarımsal desteklemenin ve teşviklerin ürün bazlı ve zamanında yapılmamasının da çiftçilerin sorunlarını artırdığını kaydeden Kuyucuoğlu, "Bu ve benzeri sorunların çözümü ile üreticilerimiz daha üretken ve bilinçli üretim yapacaklardır. Böylece hem kayıt dışı üretim azalacak hem de tarımsal ürünlerimiz daha kaliteli ve bol olacaktır. Günlük yaşamın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörü tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşımaktadır. İşte bu yüzden çiftçinin sorunlarının bir an önce giderilmesi ve tarımla uğraşan nüfusun artmasına destek olunması gerekmektedir. Yıllardır beklentilerini bir başka bahara ertelemek zorunda kalan çiftçilerimiz daha fazla desteklenmelidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!