CHP'li Köse: Seçilmiş bakana yapılan olay ülkeye hakarettir

Güncelleme Tarihi:

CHPli Köse: Seçilmiş bakana yapılan olay ülkeye hakarettir
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 12:55

CHP'li Köse: Seçilmiş bakana yapılan olay ülkeye hakarettir

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA)- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'ya tepki göstererek, "Bizim bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bu ülkeye hakarettir" dedi.
Halk oylaması çalışmaları kapsamında Tokat'a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette il kadın kolları üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fatma Köse, 16 Nisan'da yapılacak referandumda niçin hayır diyeceklerini anlattı. Köse, "Bu sistem yani başkanlık sistemi denetim mekanizmalarının çalışmadığı, hukuk devleti anlayışının bulunmadığı bir ülkede bütün güçlerin tek bir kişinin elinde toplandığı bir baskı rejimine dönüşerek federasyonu beraberinde getirecek olan bir sistemdir. Türkiye üniter yapısı ve parlamenter sistemi ile güçlüdür. Bu bir rejim değişikliğidir, onun için hayır diyoruz" dedi.
Başkan Fatma Köse, bir soru üzerine Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'nın bu tutumunun Türkiye'ye yapılmış olan bir hakaret olarak gördüklerini anlatırken şöyle dedi:
"O, bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Bakanımıza, seçilmiş milletvekilimize yurt dışında yapılmış olan bu ülkeye hakarettir. Öncelikle bunu kabul edelim. Ama keşke bu hale gelmeseydi. Keşke iletişimle halledilseydi. Çünkü, bizim aldığımız duyumlara göre böyle bir teklif gidiyor karşı taraftaki devletin 'hayır şu anda biz uygun değiliz, bizim bir seçimimiz var, bu seçimimizi yapalım ondan sonra gelin' denildiğini biliyoruz. Keşke o zaman gidilseydi. Bu bu ülkenin dış ülkelerde itibarını zayıflatmıştır. Buna da hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz." 
Köse, ayrıca yurt dışı çalışmalarını iptal ettiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!