CHP'li Koç'tan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine gösterilen tepkilere eleştiri

Güncelleme Tarihi:

CHPli Koçtan, Kılıçdaroğlunun sözlerine gösterilen tepkilere eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 15:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği cümle üzerine fırtınalar kopartılıyor. Muammer Güler'in Reza Sarraf'a söylediği cümleyi kullandı. Niye aklınıza hemen başka şeyler geliyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini hatırlatarak, "Bu ziyaret bölgedeki yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğimizde ABD'nin Türkiye'ye değil ama Erdoğan'a nasıl baktığının göstergesi oldu. Ağırlığı, itibarı kalmamış bir siyasi kimlikten bahsediyorum. Oralarda estirilen çete teröründen bahsedilmiyordu. Düşünce kuruluşları, dergiler Türkiye'ye baktıklarında diktatörlük manzarasından başka bir şey görmediklerini bir kere daha anlamış oldular. Dışarıda bütün dünya ülkemizde yaşanan acı gerçekleri görüyor sayelerinde" dedi.

"BİZİM İÇİN EN AZAP VERİCİ NOKTADIR"

"Türkiye için beyefendinin sebep olduğu manzara üzülecek, sıkıntı duyulacak bir fotoğraftır" diyen Koç, "Burada en acı olanı, ABD Başkanının, ki topal ördek Obama, Obama'nın Türkiye Cumhurbaşkanına Türkiye'nin kurucu ayarlarını hatırlatmak durumunda kalması bizler için en azap verici noktadır. Erdoğan, aklı sıra çifte şantaj siyaseti izliyor. ABD'nin de Suriye politikasına şantajla politika izliyor. Bunlar sanki muhatapları tarafından izlenmiyor. Sonuç, Türkiye'nin yalnızlığı perçinleniyor. Yaşanan farklılıklar asla aşılamıyor. Erdoğan'ın diktatör olduğuna dönük algılar yerleşiyor. Basın özgürlüğü olmak üzere Türkiye'deki temel haklar alanında yaşanan sıkıntılar Erdoğan ve beraberindekiler ABD'yken Türkiye'ye hatırlatıldı" şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Koç, "Çoğulculuğu esas alan anayasa istiyorum diyorlar. Geç bunları. Demokrat rolü oynamanın anlamı yok. Bu Anadolu'da, bu topraklarda verilmiş en mukaddes Kurtuluş Savaşı'nı ağzına alamayan bir Başbakan müsveddesinden bahsediyorum ben. İtibarsızlaştırılan, bütün dedikleri kısa bir süre sonra üst aklı tarafından tekzip edilen. Dün adamlıktan bahsediyor, sen önce dön aynaya bak. Sizden ayrılan biri özgül ağırlıktan bahsetmişti, o sizde kalmamış Ahmet Bey" diye konuştu. Koç, konuşmasında şunları kaydetti:

"Katılımcı bir anayasa mı yapmak istiyorsun? Kişi hak ve özgürlüklerini teminat altına mı almak istiyorsun biz buradayız. Başkanlık sistemiyle sana Türkiye'yi perçinletmem. Eylemlerine bakıyorsunuz, tümünü boşa çıkaracak eylemler. AKP'den demokrat çıkmaz, kumaşından demokrat çıkartamazsınız. AKP ile demokratikleşme sağlanamaz. AKP'ye toz kondurmayan cenah vardı. Şimdi onlar bir dönem kullanıldılar, şimdi yorum yapacak ne bir gazete köşeleri ne de düşündüklerini söyleyecekleri televizyon camiası kaldı. Havuzda boğuldu hepsi. AKP'den demokrat çıkarmaya uğraşmasın kimse. AKP'nin, bilhassa Recep Tayyip Erdoğan'ın kumaşından demokrat çıkmaz."

“BİZ, KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI DIŞINDA HİÇBİR MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIĞI OLMASIN DİYORUZ”

Başbakan Davutoğlu'nun yeni anayasa konusunda 'hodri meydan' dediğini hatırlatan Koç, "Ne demişti, hodri meydan demişti. Dokunulmazlıklar kalksın. Biz, kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığı olmasın diyoruz. Geçici düzenleme yapalım, bütün bunları da ekleyelim, yapalım ama 100'üncü maddeyi de ekleyelim" dedi.

Ensar Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarına değinen Koç, "9-10 yaşındaki çocuklarımız Karaman'da cinsel istismara uğradı. Buradan bütün halkımıza, özellikle AKP'ye oy veren muhafazakar insanlarımıza seslenmek istiyorum. Ben muhafazakarım, insanımızın vicdanına söylüyorum, 9-10 yaşındaki çocuğumuza cinsel istismar reva mı? O çocuklar hepimizin. Çocuk istismarcılarıyla el ele gezen siyasi parti bugün siyasi ahlaktan bahsedebilir mi? Bu çocuklar senelerce tacize uğruyor. Tertemiz yavrular bir sapığın elinde. Bu ortaya çıkanlar, gerisini bilmiyoruz. İlin valisi bu sapıkla fotoğraf çektiriyor. CHP bu olayın üzerine gitmeyecek mi? Meclis'te araştırma önergesi verdik, AKP'nin oylarıyla reddedildi. Takı kuyruğuna girmişler gibi kutladılar, neyi kutluyorsunuz? Yazıktır, günahtır. Bütün bu sürece göz yuman AKP iktidarı, hiç gürültüye bakmayın, AKP iktidarı sorumludur. Niye aileden sorumlu bakanı ön plana alıyoruz. Kendi sorumluluk alanında ve bu vakfa kötülük gelmesin diye istismara uğrayan çocukları değil, bu vakfı savunduğu için eleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN İFADELERİ

Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği cümle üzerine fırtınalar kopartılıyor. Muammer Güler'in Reza Sarraf'a söylediği cümleyi kullandı. Niye aklınıza hemen başka şeyler geliyor. Aklınızda hep o var da onlar. Muammer Güler'le Reza Sarraf arasındaki ilişkiyi nasıl açıklayacaksınız? Orada bu ifade önünde siper oldum, önünde paspas olurum anlamına gelirken, siz buradan bir cinsi anlam çıkartıyorsunuz. Sizin kafanız tümden bozulmuş. Tümden ayarlarınız bozuk. Sema Hanım, aileden sorumlu bakan hanım, çocuk istismarcılarının önünde kendini siper etmiştir. O sözleriyle bunu söylemiştir. Söyleniş amacının dışında bir yorumla ele alıp, siyaseti gerim gerim gerip CHP'nin Genel Başkanını, CHP'nin tüzel kişiliğini, tümünü töhmet altında bırakıyorlar."

Haberin Devamı

Koç, "Durumdan vazife çıkartan müsvedde de konuşuyor havaalanında. Takip listesinden çıkarmış. Bak Binali'yi hazırlıyorlar, sen önüne bak önüne. Sen yolcusun. Otur da koltuğunun ayaklarını sağlamlaştır. Gidiyorsun, Ahmet Bey. İki güne bir tekzip ediyor seni üst akıl" ifadelerini kullandı.


.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!