CHP'li Kılıç, "Gelir adaletini sağlayacağız"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kılıç, Gelir adaletini sağlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 13:54

CHP'li Kılıç, "Gelir adaletini sağlayacağız"

Haberin Devamı

SEÇİM Çalışmalarını Kınık ilçesinde sürdüren CHP İzmir Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç, CHP iktidarında rant ekonomisi yerine üreterek büyümeye yönelik politikalar uygulayacaklarını ve gelir adaletini sağlayacaklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, Kınık Cuma Pazarı'nda üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelerek CHP'nin vaatlerini anlattı. Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi ve gelir dağılımı eşitsizliği olduğunu ifade eden Kılıç, CHP olarak toplumun yok sayılan yüzde 99'undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçladıklarını belirtti. Kılıç, rant ekonomisinin yerine, üreterek büyüme sağlayacaklarını ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracaklarını söyledi.

16 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti'nin yanlış politikaları sonucu ekonominin alarm verdiğini ve bunun faturasının üreticilere ve çalışanlara kesildiğini belirten Kılıç, "İşçi, işveren, memur, emekli, köylü, çiftçi hiç kimse ama hiç kimse halinden memnun değil" dedi. CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan ekonomi ve gelir dağılımı konusundaki politikalarla bir yandan makroekonomik dengeleri gözetecek ve istikrar sağlayacak, diğer yandan da Türkiye'nin ihtiyacı olan kalkınma atılımını gerçekleştireceklerini belirten Kılıç, "Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız. Bölüşümde adaleti sağlayacağız, mali dengeyi gözeteceğiz, teknoloji yoğun üretime odaklanan ve çağın fırsatlarını kullanan yeni bir ekonomik yapı oluşturacağız. Ülke içindeki ticaret hacmini genişleterek, birbirine bağlı ekonomik bölgeler ortaya çıkmasını sağlayacağız. Cari açığı kontrol edilebilir seviyelere getirecek; enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik sorununu çözecek, yoksulluğu alt edecek, kişi başına düşen geliri zengin toplumlar seviyesine yaklaştıracağız" dedi.

Kınık'ta emeklilerle de bir araya gelen CHP adayı Sevda Erdan Kılıç, emeklilikte yaşa takılanların sayısının 3 milyona yaklaştığını ve bu sorunun büyük bir mağduriyete dönüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan ve adeta kanayan yaraya dönüşen emeklilerimizin mağduriyetleriyle ilgili öncelikle adil bir intibak yasası çıkaracağız. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. Prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız. Yasal düzenlemelerle kaybedilmiş emeklilik haklarını yeniden tanıyacağız. Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur'lu olan yurttaşlarımıza 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!